Cum afectează ecranele digitale vederea copiilor?

Calculatorul, telefonul mobil și tableta ne sunt folositoare, ne uşurează munca şi viaţa, dar prezintă şi riscuri pentru sănătate, în caz dacă nu ştim să le folosim corect.

Sindromul privitului la calculator - o consecință  foarte frecventă a utilizării excesive a ecranelor și apare atât la copii, cât și la adulți. Simptomele sunt pleoapele îngreunate, ochii obosiți și roșii sau înlăcrimați, disconfort, amețeli și dureri de cap.

Timpul lung în fața ecranului poate provoca miopie la copii?

lentile copii

Utilizarea calculatorului mai mult de 2-3 ore pe zi evident că este dăunătoare, acest obicei ne afectează sănătatea oculară, odată ce obișnuim ochii să privească o mare parte de timp îndeaproape, capacitatea ochilor de-a privi la distanță cu timpul scade, se dezvoltă riscul apariției miopiei, crește tensiunea oculară și se manifestă sindromul vederii la calculator.

Este important să știți: timpul petrecut în aer liber reduce această probabilitate.

lentile copii

Cum să luptăm împotriva ochilor obosiți și sindromului privitului la calculator?

lentile copii

Ieșirea și petrecerea timpului în natură este un sfat bun. Experții recomandă, de asemenea, copiilor și adulților să ia din când în când o pauză din fața ecranelor pentru a se proteja de stresul vizual digital și de ochii obosiți. Urmați acești pași și veți observa cum ochii voștri și cei ai copiilor se vor simți mai puțin stresați în timp.

  • Control oftalmologului  nu mai puțin de 1 dată pe an. Un diagnostic exact, presupune un control repetat, atunci când mușchii oculari la copil se maturizează;
  • Elaborarea unui regim personalizat a igienei văzului pentru cei cu risc mărit de apariție a tulburărilor vizuale;
  • Efectuarea tratamentelor pentru relaxarea muschiului ciliar, în cazul efortului vizual sporit  sau oboselii oculare;
  • Urmarea curelor de tratamente vizuale pentru cei cu probleme deja existente: ochi leneș, miopie, hipermetropie sau strabism etc.;
  • Stabilirea unei corecții cu ajutorul ochelarilor potrivite cu tratamentul protectiv împotriva luminei albastre emise de la dispozitivele digitale pentru un excelent confort fizic și vizual.

Copiii și ecranele par de nedespărțit în ziua de astăzi, însă doar noi părinții știm cum să protejăm vederea copiilor noștri.

Optica Familiei te invită să profiți de oferta lunii septembrie, reducere -20% pentru lentile copii  Hoya sau Zeiss și asigură-te că copilul tău va fi bine! Reducere este valabilă și pentru lentile cu tratamentul protectiv împotriva luminei albastre nocive emisă de la dispozitivele digitale ZEISS Duravision BlueProtect și HOYA BlueControl.

Vӑ aşteptӑm sӑ vӑ bucuraţi de promoţie în toate filialele Optica Familiei până pe 30 septembrie!

Vă invităm pe canalul YouTube al Farmacia Familiei unde puteți găsi conținut video succint și foarte folositor. Pe canalul nostru veți găsi video cu:

  • Răspunsuri la întrebările frecvente despre afecțiuni și probleme de sănătate;
  • Sfaturi pentru părinții copiilor de toate vârstele;
  • Sfaturi pentru rutina de îngrijire și frumusețe;

Like, subscribe și nu uitați să apăsați pe „clopoțel” pentru a primi notificări despre video-uri âncărcate recent!

CopiiLentileOpticaOptica familieiVedere