Lentile progresive sunt o capodoperă a opticii care vă oferă o vedere clară atât la apropiere cât și la distanță prin așa-numitul coridor de progresie sau zona de tranziție. Dar nu toate lentilele progresive sunt la fel. Lentilele dumneavoastră progresive trebuie să corespundă cerințelor, stilului de viață și, bineînţeles, bugetului dumneavoastră. Ele trebuie să vă asigure o vedere naturală, confortabilă. Este important să înțelegeți care este exact mecanismul de acțiune al noilor lentile progresive. Folusindu-se de experianta și în urma unei cercetări de piață detaliate, putem sa va propunem4 variante de lentile progresive:

1.Lentile progresive traditionale
În timp ce lentilele bifocale au o linie vizibilă care împarte lentila în două (jumătatea superioară pentru vederea la distanță, iar jumătatea inferioară pentru vederea la aproape), lentilele progresive nu au acest inconvenient. Pentru multe persoane, lentilele bifocale prezintă, pe lângă dezavantajul estetic, și un dezavantaj al adaptarii. Unii purtători de lentile bifocale se plâng că suferă un „salt de imagine” când privesc intermediar. Lentilele moderne progresive elimină acest salt inconfortabil, având un gradient lin și consistent între părțile diferite ale lentilei. (Hoya progresiv: Amplitude, Balansis, Daynamic. Zeiss  progresiv: Light 3D)

2.Lentile progresive de interior
Lentilele pentru interior oferă o vedere perfect clară și detaliată pentru sarcini specifice, hobby-uri sau profesii specializate. (Hoya progresiv: Workstyle,Tact, Addpower, Lecture. Zeiss progresiv: Zeiss Office Lens)

3.Lentile progresive pentru condus
Lentile progresive de condus pot oferi susținerea vizuală necesară. Lentilele progresive au design cu câmpuri vizuale mai largi, comutare rapidă între distanțe, și controlul echilibrat al vederii pentru o percepție stabilă a imaginii în situații de condus dinamice. (Hoya Progresiv: Enroute. Zeiss Progresiv: DriveSafe)
4.Lentile progresive individuale
Nu există două fețe identice. La fel, nu există nici noi ochi, două nasuri sau două urechi identice. Nici chiar jumătatea stângă și cea dreaptă a feței noastre nu sunt simetrice. Dacă această individualitate a feței dumneavoastră nu este luată în calcul pentru producerea lentilelor progresive, este posibil să nu vă puteți bucura pe deplin de performanța optică a lentilelor. Ori poate aveți nevoie de dioptrii mari pentru vederea la distanță și purtați ochelari încă din copilărie. În acest caz, trebuie să vă asigurați că noile dumneavoastră lentile progresive sunt adaptate cu precizie parametrilor individuali ai feței dumneavoastră. (Hoya progresiv: MyStyle, Lifestyle. Zeiss progresiv: Progresiv Individual, Precision)

Consultație Medic Oftalmolog - Programează-te Acum