Căderea părului: cauze, tratament și soluții de prevenire

Una din problemele foarte întâlnite atât la femei, cât și la bărbați, este căderea părului sau alopecia. Se consideră că aproximativ jumătate dintre femei se confruntă cu problema pierderii părului la un moment dat în viață, iar în rândul bărbaților acest fenomen este întâlnit în peste 60% cazuri după o anumită vârstă.

În timp ce căderea părului poate avea diverse cauze medicale identificate sau mai puțin elucidate, pierderea podoabei capilare reprezintă inclusiv o problemă estetică. Fenomenul poate afecta grav starea emoțională și calitatea vieții, părul bogat și strălucitor reprezentând dintotdeauna un simbol al frumuseții, tinereții, vitalității și stării de sănătate per ansamblu. Deseori, pierderea părului este însoțită de subțierea firelor de păr ori dezvoltarea, în cazuri mai severe, a focarelor de chelie.

Medicul dermatolog-triholog, Ina Lozovoi – Trestian, ne dezvăluie care sunt cauzele pierderii podoabei capilare, cum poate fi prevenită și tratată problema căderii părului și cum poate fi eliminat fenomenul părului fragil, subțire și tern.

"În mod normal, o persoană pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi, acestea fiind înlocuite cu unele noi care vor crește din aceeași foliculi piloși. Totuși, dacă acest număr este depășit, vorbim despre un proces patologic, în care ritmul de regenerare nu ține pasul cu pierderea firelor de păr, iar podoaba capilară este amenințată de o rărire vizibilă".

De ce cade părul?

"Pierderea podoabei capilare poate avea cauze multiple, de la stres și traume psihoemoționale până la scădere bruscă în greutate, somn insuficient, program suprasolicitant de muncă, oboseală fizică, schimbări hormonale, afecțiuni autoimune, tulburări genetice, poluare, acțiunea agresivă a factorilor chimici și a produselor de hair styling.

Totuși, cel mai frecvent podoaba capilară este compromisă din cauza alimentației deficitare și lipsei de nutrienți. Carența de fier, lipsa proteinelor din alimentație, deficitul de zinc, vitamina B12, încetinesc regenerarea părului, firele de păr devin subțiri și casante, podoaba capilară își pierde din farmec, schimbarea aspectului acesteia devenind inevitabilă.

De asemenea, pierderea părului poate fi un fenomen natural, specific în timpul gravidității și alăptării sau poate fi un semn al îmbătrânirii organismului, ce poate fi prevenit prin tratamente ce completează un stil de viaţă echilibrat, caracterizat prin mişcare şi adoptarea unei diete sănătoase".

REVALID este arma secretă împotriva căderii părului tău!

Capsulele Revalid reprezintă o asociere complexă de factori vitaminici, drojdie de bere (bogată în complexul de vitamine B, germeni de grâu (cea mai bună sursă de vitamina E), aminoacizi cu sulf (cisteina și metionina, constituenți esențiali ai keratinei din structura părului), proteine, minerale și oligoelemente cu valoare biologică ridicată, precum fier, cupru, zinc, indispensabile pentru creșterea și regenerarea părului și a unghiilor.

Datorită compoziției sale, produsul asigură necesarul fiziologic de nutrienți esențiali pentru creșterea părului și a unghiilor. Revalid stopează căderea părului, redă vitalitatea și frumusețea părului fragil, tern, combate mătreața la nivelul scalpului, pruritul și seboreea, inclusiv fenomenul unghiilor fragile.

Revalid este indicat în căderea părului de etiologie diversă. Studii clinice au demonstrat că eficacitatea preparatului se manifestă deja după o lună de tratament, în timp ce cura minimă recomandată este de 3 luni.

Capsulele Revalid ce acționează din interior pot fi combinate cu produse Revalid care acționează din exterior.

Revalid Regrowth Ser – Revalid® Regowth Serum conține ingredientul inovator patentat Redensyl®, ce stimulează creșterea părului, reduce căderea acestuia și crește densitatea părului cu 8%, adică până la 28.000 de noi fire de păr după 3 luni de utilizare zilnică.

Extractul de Artemisia din Alpii Elvețieni oferă uleiuri esențiale antioxidante, completând efectul de reactivare a preparatului Redensyl®, iar aminoacizii suplimentari și pantenolul hidratează părul și scalpul uscat și stimulează refacerea celulelor pielii.

Aplică serul zilnic, direct pe zonele afectate ale scalpului, pe păr ud sau uscat, masând delicat serul pe scalp și aranjează părul ca de obicei. Deoarece ciclul natural de creștere al părului poate dura între 1 și 4 luni, utilizează Revalid® Regrowth Ser zilnic pentru cel puțin 3 – 6 luni pentru rezultate semnificative.

Caderea paruluiCarenta fierDermatocosmeticaRevalidRevalid serVitamina b12Zinc