Pregatește-ți copilul pentru școală

Începutul anului de învățământ înseamnă pentru cineva revenirea la programul școlar bine pus la punct, diminețile somnoroase și serile petrecute asupra manualelor, iar pentru cei mai mici, care fac primul pas pe pragurile alma mater, înseamnă o schimbare radicală a stilului de viață, organizării timpului și priorităților.

Dacă la capitolul rechizite școlare, ghiozdan și papucei noi sunteți deja pregătiți, atunci a mai rămas încă un lucru pe care trebuie să-l bifezi în lista de „to do” – este oare organismul copilului tău pregătit de școală?

Aceasta este întrebarea pe care ți-o adresează în primul specialiștii în medicină și o argumentează prin faptul că începutul anului școlar vine cu o mulțime de modificări în organismul copilului tău, cauzate de:

  • modificarea programului de somn;
  • solicitarea bruscă a sistemului nervos;
  • redirecționarea atenției și concentrației copilului;
  • stresul provocat de schimbarea bruscă a programului diurn;

Cum pregătim organismul copilului de școală?

Pentru ca tranziția să aibă loc mai ușor și puțin stresant trebuie să luăm în calcul toți factorii externi și interni și să venim cu soluții concrete:

  • pentru reglarea somnului începeți adaptarea la noul program cu 2-3 săptămâni până la începutul anului școlar. Asigură-te că elevul tău exemplar se culcă la timp, își ia porția normală de somn de 7-8 ore și în cele din urmă, adaptează-i și ora de trezire, din ce în ce mai devreme. Iar cel mai important lucru pe care trebuie să-l ții minte e că copiii învață mai bine din exemplu!
  • pentru a evita și depăși mai ușor stresul, specialiștii recomandă și adaptarea meniului alimentar. Acesta trebuie să devină din ce în ce mai regulat din punct de vedere al timpului meselor, accent maximal fiind pe micul dejun. În meniul zilnic se recomandă alimente cu conținut bogat de vitaminele grupului B, magneziu, zinc, fier, potasiu și pentru o eficiență maximă specialiștii recomandă suplimentele alimentare special concepute pentru copii, cum ar fi ursuleții gumați de la Supradyn, complexul Swiss Energy Smart Brain, cu conținut de vitamine și minerale, recomandat copiilor de la vârsta de 3 ani, sau BiTONIC Rosa Spirit complex de vitaminele grupului B, 14 fructe și 5 legume, care se recomandă copiilor de la 10 ani.
  • pe lângă vitamine și minerale, sistemul nervos al copilului tău are nevoie și de uleiurile Omega 3, care îmbunătățesc funcțiile cognitive ale creierului. Și aici venim cu o recomandare din partea medicilor și farmaciștilor – pentru cei mai mici întreaga gamă de produse Mollers, iar pentru copiii cu o vârstă mai mare de 10 ani complexul premium BiTONIC Golden Oils tot cu ajutorul acestor suplimente alimentare îi asiguri un suport semnificativ imunității copilului tău, care va fi pusă la încercare odată cu revenirea în clasă, împreună cu ceilalți copii, fapt care crește pericolul răspândirii infecțiilor respiratorii.
  • ultimul, dar nu cel din urmă sfat pentru tine este să-i oferi copilului tău un maxim de încredere și susținere, fapt care îl va ajuta să treacă cu ușurință peste perioada de adaptare.

Dacă ai reușit să pui în aplicare sfaturile noastre, ne rămâne doar să vă dorim un an școlar cât mai bogat în rezultate frumoase și multă, multă sănătate!

Bitonic golden oils forteBitonic rosa spiritConcetrareCopilMollersOmega 3ScoalaSistem nervosSomnSuplimente alimentareSupradyn