5 lucruri interesante despre apa îmbuteliată

Știați că și apa are contraindicații și reacții adverse?

Apa care are mineralizare (rezidiul sec) mai mult 1000 mg/litru se socoate apa curativă sau apă medicinală.

Apa cu mineralizare peste 10000 mg/litru are contraindicații și reacții adverse, în mod special la persoanele ce au pietre la vezica biliară, la rinichi sau vezica urinară, aceștia trebuie cu precauție să o bea. Totodată, persoanele cu probleme la stomac, duoden, intestin, ficat pot sa o bea regulat numai după consultația medicului.

Apa cu adaos de Magneziu ne ajută să slăbim?

Magneziu din apa dată are efect laxativ (depurificator) și va duce la eliminarea resturilor nedigerate din intestin, micșorând greutatea corpului pe cântar. La arderea nemijlocită a grăsimilor această apă nu contribuie.

Apa plată, carbogazoasă, carbogazificată – care e diferența?

Apa plată practic nu conține dioxid de carbon, cea carbogazoasă conține dioxid de carbon natural, din sursă de extragere (apele balneare), iar în apa carbogazificată este introdus artificial dioxidul de carbon ca conservant.

Apa îmbuteliată conține conservanți?

Unele substanțe din apa îmbuteliată asigură un termen mai mare de păstrare (ca fiind conservant), de exemplu: dioxidul de carbon, ionii de Iod și Argint. Pentru copii nu se recomandă apa cu dioxid de carbon și cu ionii de argint, pentru ei e preferabil să fie apă plată sau cu ionii de Iod.

Există alte metode de prelungire a termenului de păstrare a apei?

Da sunt, printre ele se enumeră folosirea ozonului (apa ozonată), însă după un scurt timp se formează sedimente de proteine și vizual nu arată bine, o altă metodă este tratarea cu razele ultraviolete, dar în acest caz este greu de asigurat dezinfecția totală apei.

Care apă se recomandă de băut zilnic?

Se recomandă de băut apa de masă (consum curent) cu mineralizare până la 1000 mg/l de rezidiul, această apă nu are contraindicații sau reacții adverse.