Vrei un zâmbet de vedetă? Metode de albire a dinților în condiții casnice

Cafeaua, ceaiul, cola, sucurile acide, chiar și anumite medicamente și alimente intens pigmentate îți pot lăsa amprenta colorată pe smalțul dinților. Este adevărat că dinții naturali nu au fost concepuți să fie de un alb imaculat. Conform medicilor stomatologici, culoarea naturală a dinților este de fapt un galben deschis.

Având în vedere că tratamentele stomatologice sunt din ce în ce mai scumpe, tot mai mulţi oameni optează pentru albirea dinţilor acasă. În acest sens, există o serie de soluţii pentru dinţi albi la îndemâna oricui.

Paste de dinți pentru albire

pasta de dinti albire

Orice pastă de dinți de calitate contribuie la îndepărtarea petelor de pe dinți datorită ingredientelor abrazive pe care le conțin, dar produsele special concepute pentru albirea dinților dispun și de agenți chimici de lustruire care îmbunătățesc această proprietate și îi conferă o eficienţă mai mare.

Benzi și geluri de albire

Gelurile de albire conțin peroxid și se aplică direct pe suprafața dinților cu ajutorul unei periuţe de dinţi, la fel ca și pasta. Instrucțiunile de folosire pot să difere în funcție de cantitatea de peroxid ce se regăsește în interiorul gelului. Vă sfătuim să urmați cu atenție instrucțiunile de utilizare de pe cutia produsului și să evitați folosirea lui excesivă pentru a nu vă supune dantura la riscuri nedorite. Primele rezultate ar trebui să își facă apariția după doar câteva zile de utilizare, dar va trebui să folosiți gelurile timp de 4-5 luni de zile pentru ca dantura să ajungă la culoarea pe care o doriți.

geluri de albire

Benzile de albire sunt niște materiale foarte subțiri, aproape invizibile, acoperite cu un gel pe bază de peroxid. Aceste benzi trebuie aplicate direct pe dantură conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La fel ca în cazul gelurilor, primele rezultate de îmbunătățire se vor vedea după câteva zile, dar perioada de 4-5 luni este necesară pentru atingerea unor rezultate finale.

benzi de albire

Produse pentru clătire

apa de gura albire

Printre cele mai noi soluții de albire a dinților se află și aceste produse pentru clătire. Sunt asemănătoare celor mai multe ape de gură deoarece ajută la împrospătarea respirației, la reducerea plăcii dentare și la prevenirea bolii parodontale. Aceste produse includ, de asemenea, ingrediente precum peroxidul de hidrogen și cărbune activat, motiv pentru care au capacitatea de a albi dinții, spre deosebire de tradiţionalele ape de gură. Produsele pentru clătire se folosesc prin gargară, iar rezultatele trebuie așteptate în termen de circa 12 săptămâni, prin utilizare zilnică. Producătorii recomandă de regulă clătirea gurii timp de circa 60 de secunde, de două ori pe zi înainte de a vă spăla pe dinți.

Albirea dinților este un proces suficient de amplu cât să aibă nevoie de o atenţie sporită din partea dumneavoastră. Trebuie să fim conștienți că obținerea unui zâmbet strălucitor presupune atenţie continuă asupra stilului de alimentație și a igienei orale. Îngrijiți-vă cu atenție dinții și veți observa că beneficiile unui zâmbet frumos și sănătos sunt extraordinare!

AlbireAlbire dintiApa de guraBenzi albireDintiGel albireSpuma de albire