Recomandări pentru sănătatea sistemului digestiv!

Pe 29 mai se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătății Digestive, o bună ocazie de a aduce în atenția tuturor importanța unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață activ pentru a avea o digestie sănătoasă. Sistemul digestiv joacă un rol central în susținerea funcției imunitare, dar și în funcționarea zilnică a întregului organism.

Se cunoaşte că niciun aliment nu poate asigura întru totul organismul cu vitamine, minerale, antioxidanţi şi substanţe biologic active, adica fiecare aliment are caracteristica sa nutrițională specifică.

De exemplu: albușul de ou este sursă ideală de proteine, galbenușul de ou este o sursă de vitamine și minerale, lactatele sunt surse excelente de Calciu și vitamina D ș.a, într-un final pentru asimilarea tuturor acestor vitamine este nevoie de procesul de digestie, adică descompunerii (scindării) alimentelor până la substanțele de bază, care sunt ușor asimilabile, să decurgă calitativ, armonios și eficient. În cazul problemelor în procesul digestiei apar diferite stări de insuficiență a micro și macronutrienților (carența de Fe, Ca, vit C ș.a.). 

Ca organe de bază în procesul de digestie participa stomacul, ficatul, pancreasul, intestinul și chiar cavitatea bucală. Toate aceste organe elimină substanțe specifice (enzime) ce ajută la digestia anumitor nutrienți din alimente. Dacă organele sus numite nu își îndeplinesc funcțiile apar probleme cu digestia, soldate de diferite stări de insuficiență a nutrienților: meteorism, balonări, dureri abdominale, diaree ș.a. 

De aceea, este forte important să susținem oganele digestive într-o stare funcțională adecvată, prin folosirea unor suplimente: ficatul este susținut de consumul turmericului, anghinarie.

bitonic terra liver

Bitonic Terra Liver - complexul #PREMIUM ce îmbunătățește funcția ficatului și bilei, asigurând astfel o digestie bună și o regenerare maximă a ficatului. Prin detoxifiere, ajutăm corpul să scape de toxinele nedorite, scădem în greutate și obținem o mai bună stare de bine.

bitonic digestial

Bitonic Digestial - un amestec bine echilibrat de extracte din plante şi enzime active pentru a susține digestia.

Data de 29 mai oferă ocazia de a vă gândi la regimul dumneavoastră, de a schimba ceva în el, astfel se va îmbunătăți digestia și prin urmare starea generală. Astăzi, din păcate, cu o digestie sănătoasă se pot lăuda foarte puțini, însă sunt cunoscute pentru toată lumea tulburările tractului gastro-intestinal, precum și senzația de greutate în stomac după masă, arsuri stomacale, greață și dureri de stomac. Desigur nu toate bolile tractului gastro-intestinal pot fi evitate sau tratate prin modificările efectuate în regimul de alimentație, însă astfel puteți scăpa de simptomele neplăcute, ușura suportarea bolilor existente, ba chiar puteți preveni dezvoltarea altor boli.

Bitonic digestialBitonic terra liverDigestieRegim alimentar