În Chișinau a fost organizat cel mai mare eveniment social de verificare gratuită a vederii, la care au participat peste 5000 de persoane

În perioada 18-22 mai 2022, în incinta centrului comercial Sopping Malldova, Optica Familiei din Farmacia Familiei a organizat cel mai mare proiect social aferent sănătății vederii din capitală – expres-testarea vederii sau screening-ul gratuit oftalmologic cu scopul depistării precoce a deficiențelor de vedere.

De verificarea vederii s-au bucurat peste 5000 de persoane, timp de 5 zile în acest proiect au fost implicați 7 specialiști optometriști și oftalmologi de înaltă calificare, echipamente moderne pentru verificarea rapidă a dereglărilor de vedere și 8 consultanți profesionali care au creat un mediu relaxant și prietenos tuturor doritorilor de a-și verifica vederea.

Scopul principal al acestui screening a fost de a informa publicul cu privire la importanța menținerii vederii, respectarea frecvenței examinărilor oculare de către un medic oftalmolog, depistarea la timp a deficiențelor de vedere și prevenirea dezvoltării lor ulterioare atât la copii, cât și la adulți. In cadrul acestui eveniment au fost depistate peste 50% de persoane cu vicii de refractie din numarul total de oameni verificati.

Screeningul oftalmologic gratuit este organizat de Farmacia Familiei, cea mai mare rețea de farmacii din Republica Moldova, pentru care activitatea socială și sănătatea a fost întotdeauna o prioritate.

Farmacia Familiei recomandă, ține minte, diagnosticul timpuriu şi tratamentul corect sunt esenţiale pentru sănătatea ochilor.

OpticaOptica familieiScreening oftalmologicVerificare vedere