Lentile digitale – remediul pentru suprasolicitarea digitală a ochilor

În medie, privim ecranele smartphone-urilor, tabletelor sau televizoarelor timp de aproximativ cinci ore în fiecare zi. Și ne uităm la telefoanele mobile de până la 80 de ori pe zi! Dimensiunile reduse ale caracterelor și schimbarea constantă a focalizării de la obiecte aflate în apropiere la altele la distanță reprezintă o provocare pentru ochii noștri. Începând cu vârsta de 30 de ani, acest lucru poate duce la suprasolicitare digitală a ochilor. Lentilele DuraVision® BlueProtect oferă remediul perfect pentru a permite o focalizare rapidă și confortabilă datorită unei zone vizuale pentru apropiere special optimizată - indiferent de distanța la care privim.

lumina albastra    Suferiți sera de senazația de arsură la nivelul ochilor? Aveți dureri de cap, cervicale sau de spate? Cauza lor ar putea fi suprasolicitarea digitală a ochilor. Faceți un control oftalmologic la Optica Familiei

Confort vizual sporit în condiții de lumină artificială. Combat oboseala ochilor și stresul vizual.

Indiferent dacă vorbim de un smartphone, un bec cu LED, un monitor, un televizor, o tabletă sau un E-reader: sursele moderne de lumină emit mai multă lumină albastră decât înainte. Un filtru special pentru lumina albastră din lentilele ochelarilor vă poate oferi o vedere mai confortabilă. Lentilele cu tratamentul ZEISS DuraVision BlueProtect sunt prevăzute cu un filtru special, care asigură o vedere confortabilă, chiar în condiții de lumină albastră în cantități crescute.

lentile digitale lentile digitale
Lentilele colorate sau cele fotosensibile absorb parțial lumina albastru-violet ZEISS DuraVision® BlueProtect partially reflects blue-violet light

Cum puteți afla dacă aveți nevoie de ochelari pentru calculator?

În mod normal, primul simptom al suprasolicitării ochilor cauzată de munca la calculator nu este vederea încețoșată ci oboseala ochilor, durerea de cap, durerea la nivelul cefei sau spatelui sau sensibilitatea la lumină. Ochii dumneavoastră ar putea fi uscați sau roșii, și ați putea prezenta o senzație de arsură sau înțepături. Aceasta este urmarea concentrării privirii asupra ecranului pentru perioade lungi de timp.

Un consult oftalmologic vor arăta dacă aveți nevoie de ochelari speciali pentru utilizare la calculator.

Cine este cel mai afectat de problemele vizuale la locul de muncă?

lentile pentru calculator

Începând de la o anumită vârstă, de regulă între 35 și 45 de ani, abilitatea cristalinului din ochii noștri de a se adapta la diferite distanțe - sau acomodare se diminuează. Acesta este adesea un proces treptat. Începem să-l observăm atunci când trebuie să ținem un ziar sau alte tipărituri la distanță pentru a le putea citi. Această afecțiune este cunoscută drept prezbitism. Inițial, numeroase persoane aleg ochelarii de citit ca remediu pentru această problemă. Munca în fața calculatorului devine, de asemenea, foarte obositoare. Dintr-o dată, ne dăm seama că ne este dificil să descifrăm numerele dintr-o foaie de calcul Excel și trebuie să mărim dimensiunea fonturilor pe calculator. Textul de pe smartphone devine încețoșat și dificil de citit.

Lumina albastră la locul de muncă: cum vă puteți proteja ochii cu ochelari pentru calculator?

Răspunsul la această problemă ar putea fi lentilele cu un tratament special: Lentilele ZEISS cu DuraVision® Blue Protect. Lentilele incolore prezintă un nou tratament pentru lentile care conține un tratament de durificare și tehnologia CleanCoat pentru a le face mai ușor de curățat, precum și un filtru albastru care atenuează lumina albastră

Ochelari pentru calculator și pentru utilizare la domiciliu.

lentile digitale

Ar putea suna ciudat, însă ochelarii pentru calculator ar putea fi exact lucrul de care aveți nevoie pentru hobbyul dumneavoastră preferat, cum ar fi lectura, urmărirea programelor TV, gătitul, navigarea și discuțiile pe internet sau cântatul la un instrument muzical. Ei sunt ideali pentru orice activitate pe care o efectuați la distanțe mici sau la semi-distanță.

Ce anume garantează toleranța optimă la purtare pentru ochelarii pentru calculator?

Răspunsul este simplu: cu cât este mai bun designul lentilelor pentru lucrul la birou și cu cât este mai exactă configurația ochelarilor dvs, cu atât mai repede vă veți acomoda cu noii ochelari. Aceasta presupune experiența și abilitățile opticianului, pe o parte, și know-how-ul producătorului de lentile, pe de altă parte.

Un alt factor important este acela că trebuie să încercați să purtați ochelarii pentru calculator în mod regulat, din prima zi, astfel încât nu numai ochii, dar și creierul să aibă timp de acomodare.

lentile digitale

Control oftalmologicLentile digitaleLumina albastraOptica familiei