De ce să folosesc o cremă pentru conturul ochilor?

Zona din jurul ochilor este sensibilă și trebuie îngrijita cu atenție. Chiar dacă nu ai riduri, este bine să ai în permanență grijă de pielea ta, cu produse speciale, potrivite vârstei și nevoilor pe care le ai.

Prevină apariția ridurilor

Pielea de sub ochi este foarte predispusă la riduri, dacă nu este hidratată corespunzător. Ai observat, poate, că primele semne ale îmbătrânirii apar chiar în jurul ochilor. Acest lucru se datorează numărului mic de glande sebacee din această zonă a feței și, deci, a cantității reduse de sebum.

Soluția constă în aplicarea cremei de ochi în fiecare seară. Aceasta, datorită substanțelor pe care le conține, previne uscarea pielii, așadar, ține departe ridurile.

Prevină formarea pungilor de sub ochi

Principala cauză a pungilor de sub ochi este retenția lichidelor, datorată schimbărilor meteorologice, a nivelului hormonilor sau a alimentelor sărate. În momentul în care pielea reține lichide, vor deveni vizibile vene subțiri, albastre, care vor genera apariția cearcănelor. Cremele pentru conturul ochilor împiedică acumularea lichidelor, contribuind, deci, la formarea pungilor de sub ochi și a cearcănelor.

Asigură protecție împotriva razelor UV

Pielea de sub ochi, mai mult, poate, decât restul feței, are nevoie de o îngrijire aparte împotriva razelor UV.  Nu uita că razele soarelui precum și alți factori externi nocivi se numără printre cauzele apariției ridurilor - așadar, ia măsurile corespunzătoare pentru a le împiedica acțiunea.

Pentru a proteja pielea delicată a ochilor, ai grijă la ritualul de demachiere. Folosește produse dedicate îndepărtării machiajului ochilor și apelează la mișcări fine delicate pentru a elimina reziduurile acestuia.

Cum folosești crema de ochi?

Se întâmplă să ajungi seara acasă, obosită, și să nu ai chef să te demachiezi. Niciodată să nu te culci fără să-ți demachiezi tenul, pentru că vei vedea urmările a doua zi dimineață. Tenul va fi încărcat, tern și vei regreta că nu ți-ai acordat cinci minute pentru tine cu o seară înainte.

Crema de ochi se aplică după ce ai îndepărtat cu atenție tot machiajul. Când demachiezi zona ochilor, folosește mișcări ușoare, nu apăsa sau șterge cu putere machiajul. Când aplici crema de ochi, pui o cantitate foarte mică și o tapotezi cu degetul inelar.

Nu te aștepta la primele rezultate după trei, patru zile, ci după cel puțin două săptămâni. Ai nevoie de consecvență și de un program de îngrijire de care să te ții.

Crema contur ochiCrema ochiHidratare ochiPungi sub ochi