Copilul ce poartă ochelari de vedere poate fi stilat și elegant!

Majoritatea copiilor care la recomandarea medicului oftalmolog trebuie să poarte ochelari de vedere, se confruntă cu problema jenării. Unul dintre motivele pentru care copilul ar putea refuza să poarte ochelari de vedere este acela că îl fac să se simtă complexat, mai ales dacă nici unul dintre părinți sau frați nu poartă ochelari de vedere, el fiind singurul din familie care are nevoie de ei.

Un alt motiv, foarte des întâlnit, pentru care cel mic refuză să poarte ochelari este  bullying-ul din partea colegiilor de școală. În unele grupuri de elevi există și copii răutăcioși, cărora le face plăcere să își tachineze colegii. Aceștia pot râde de copii care poartă ochelari sau îi pot exclude din cercul de comunicare din simplul motiv că sunt diferiți din acest punct de vedere.

ochelari pentru copii

În perioada de acomodare cu ochelarii de vedere, copilul ar putea avea impresia că toata lumea se uită ciudat la el, motiv pentru care ar putea refuza să îi mai poarte.

De regulă când copii aud de purtarea ochelarilor de vedere, aceștea li se asociază cu forme mari și inestetice ale ramelor sau a lentilelor. Din fericire, zilele în care asortimentul de rame și lentile era foarte restrâns au luat sfârșit.

Astăzi, nu există un accesoriu mai bun care să sublinieze individualitatea fiecărui copil, aspectul și simțul stilului său decât ochelarii cu rame și lentile frumoase.

În zilele noastre, aproape toți producătorii de rame și lentile au abordat această problemă, oferind design-uri noi. Ramele de ochelari și lentilele prezentate în Optica Familiei vor fi purtate de copil cu plăcere, simțindu-se stilat și la modă printre prieteni și colegi de clasă.

La ce trebuie să atragem atenția? În primul rând la lentilele pentru vedere!

În cazul afectării vizuale a mai mult de 4 dioptrii, ambele cu semnele „minus” și „plus”, lentila poate fi groasă și grea, ceea ce poate crea disconfort în timp ce este purtată, dar și crește forma ochilor din lateral.

lentile pentru copii

În astfel de cazuri, Optica Familiei oferă o soluție excelentă, care vă permite să optimizați forma lentilei, să o faceți asferică, să reduceți grosimea acesteia în centru sau la margini și, prin urmare, greutatea sa. Toate acestea vor îmbunătăți confortul purtării ochelarilor, vor oferi ochelarilor aspectul și stilul estetic și vor da încredere copilului dumneavoastră.

De exemplu, lentilele HOYA PNX din material trivex: sunt rezistente la zgârieturi și impact mecanic, foarte ușoare și estetice  - ideale pentru copiii care trebuie să poarte zilnic ochelari!

Este foarte important să explicați corect copilului necesitatea de a purta ochelari. Cum puteți să o faceți?

În primul rând, ochelarii de vedere trebuie purtați, deoarece permit sistemului vizual să se dezvolte corect. De exemplu, când copilul are miopie, sarcina asupra ochilor crește serios, în momentul când acesta se încruntă să vadă ceva în depărtare. Acest lucru îi dăunează vederea, de aceea ochelarii de vedere vor îmbunătăți vederea la distanță, împiedicând miopiei să progreseze.

În al doilea rând, sunt situații când ochelarii de vedere sunt unica scăpare. Ca de exemplu în cazul ambliopiei, atunci când anumiți factori împiedica dezvoltarea, în mod normal, a vederii într-un ochi.

În al treilea rând, ochelarii nu sunt doar o metodă de corectare, ci și o metodă de tratament. Există tipuri de strabism (ochi încrucișați) în care unghiul strabismului devine mai mic în timpul purtării ochelari. Astfel, cu ajutorul ochelarilor tratăm nu doar afecțiunea, dar și aspectul ochilor, din cauza căruia suferă stima de sine a copilului.

oftalmolog

„Apropo, nu toți ochelarii sunt prescriși pentru a fi purtați pe durata întregii zile. Există ochelari ce trebuie să fie purtați doar pentru a privi la distanță (la școală când privim la tablă) sau doar pentru a privi aproape (citim o carte). Dar în cazul în care medicul a prescris ochelarii de vedere pentru purtarea permanentă, acest lucru trebuie luat în serios ”, susține medicul oftalmolog de categorie superioară, Victoria Grumeza.

Dar dacă copilul sau un adolescent nu este receptiv la argumentele date, atunci puteți apela întotdeauna la exemplul super-eroilor cu ochelari.

Cei mai populari eroi cu ochelari sunt Harry Potter și Peter Parker, Spider-Man din filmul „Marvel”.

Uitați-vă la un desen animat unde unul dintre eroii pozitivi are ochelari, discutați despre oameni de știință, muzicieni, inventatori care purtau ochelari și au devenit celebri prin creațiile lor.

Puteți face referire și la vedete: Justin Timberlake (care produce rame pentru ochelari sub propria marcă), Johnny Depp, Megan Fox, Selina Gomez ... Toți poartă ochelari pentru că din diverse motive, nu le plac lentilele de contact.

Dacă un părinte percepe o rețetă pentru ochelari pentru un copil ca o catastrofă care a împărțit viața în „înainte” și „după”, atunci copilul va considera purtarea ochelarilor ca ceva teribil. De aceea, cel mai bine este să susțineți purtarea ochelarilor de vedere, iar pentru o varietate de rame și lentile vă așteptăm la o consultație la Optica Familiei.

Dacă sunteți în căutarea unor ochelari de vedere care să se potrivească perfect stilului copilului dumneavoastră, adaptându-se în același timp la nevoile medicale pe care le aveți, vă așteptăm în filialele Optica Familiei.

Totodată, nu ezitați să profitați de oferta lunii septembrie, reducere 20% - lentile pentru copii!

Vă invităm pe canalul YouTube al Farmacia Familiei unde puteți găsi conținut video succint și foarte folositor. Pe canalul nostru veți găsi video cu:

  • Răspunsuri la întrebările frecvente despre afecțiuni și probleme de sănătate;
  • Sfaturi pentru părinții copiilor de toate vârstele;
  • Sfaturi pentru rutina de îngrijire și frumusețe;

Like, subscribe și nu uitați să apăsați pe „clopoțel” pentru a primi notificări despre video-uri âncărcate recent!