Ceaiuri care te ajută să slăbești sănătos

După un interval de timp în care organismul nostru este supus exceselor alimentare sau factorilor de stres, a venit vremea să echilibram lucrurile.

Am acumulat multe toxine în organism și mulți dintre noi am și pus câteva kilograme în plus de care am dori să scăpăm cât mai repede. Din fericire, există o mulțime de trucuri pe care le putem aplica dacă vrem să scăpăm de kilogramele în plus, dar și să ne curățăm organismul.

Atunci când începi o dieta pentru slăbit trebuie să știi că nu doar alimentația te scapă de surplusul de kilograme. Este important să îți schimbi stilul de viață, să renunți la confortul vieții actuale, să te axezi pe sport.

Când vine vorba de hidratare, știi bine că trebuie să consumi multă apa. Dar, dacă vrei să mai schimbi gustul, poți apela cu încredere la ceaiuri. Natura îți oferă o mulțime de variante de ceaiuri potrivite și indicate pentru cura de slăbire.

Pe lângă faptul că diversifici băuturile pe care le poți consuma în timpul dietei, ceaiurile de slăbit mai au și alte avantaje:

  • ajută la arderea caloriilor
  • grăbesc procesul de slăbire
  • pot să reducă pofta de mâncare
  • sunt 100% naturale și nu îți afectează cu nimic regimul alimentar

Iată câteva ceaiuri de plante care te ajută să slăbești:

ceai verde

Ceaiul verde: este un antioxidant eficient, dizolvă grăsimile, reduce absorbția acizilor grași și, în plus, scade nivelul colesterolului.

ceai urzica

Ceaiul de urzică: conține vitamine (C, K, B12, A) și calciu, are un efect curativ pentru persoanele anemice, fiind recomandat în cură de slăbire. Ajută la combaterea unor boli precum reumatismul, diabetul, ulcerul, piatră la rinichi. Stimulează imunitatea, previne retenția de apă și, de asemenea, taie poftă de mâncare.

ceai frunze de dud

Ceaiul din frunze de dud: se folosesc frunzele uscate, iar pe lângă efectul în cura de slăbire, ajută și la tratarea unor afecțiuni precum ulcerul, gastrita sau diareea.

ceai papadie

Ceaiul de păpădie: are un efect puternic detoxifiant și diuretic. Este un bun tonifiant și reduce colesterolul.

ceai negru

Ceaiul negru: asemenea ceaiului verde, favorizează arderea grăsimilor. Grăbește metabolismul și reglează nivelul glicemiei prin conținutul de theaflavina și thearubigina, substanțe care au un efect asemănător cu cel al insulinei.

ceai de soc

Ceaiul de soc: provoacă transpirație abundență, elimina toxinele din organism, are efect laxativ și ajută la scăderea în greutate.

ceai anghinare

Ceaiul de anghinare: ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățește digestia.

ceai de macese

Ceaiul de măceșe: elimina toxinele din organism, are un conținut bogat în vitamina C, care are efect antioxidant. Are efect diuretic, stimulează secreția biliară.

ceai din matase

Ceaiul din mătase de porumb: are efect diuretic.

ceai leustean

Ceaiul de leuștean: ajută digestia, dizolvă pietrele la rinichi. Este un diuretic puternic.

ceai cicoare

Ceaiul de cicoare: favorizează secreția biliară, ajută la detoxifierea ficatului și la refacerea celulelor hepatice.

Încă de la începutul unui regim alimentar, trebuie să știi că pierderea în greutate implică un proces pe termen lung, care merită toate eforturile. În acest sens, trebuie să fii atent la cât mănânci și la cât de multe exerciții faci în fiecare zi, pentru a slăbi sănătos.

CeaiCeai anghinareCeai din leusteanCeai din mataseCeai maceseCeai negruCeai papadieCeai slabireCeai verde