11 octombrie - Ziua Mondială împotriva Obezității

Obezitatea este o boală cronică, determinată de acumularea de grăsime în exces și este caracterizată nu numai de o problemă estetică, dar și de o tulburare nutrițională gravă.
Se consideră persoană obeză cînd Indicele de Masă Corporală (IMC) depășește 30kg/m, comparativ cu indicii normali, cuprinși între 20-25 kg/m. Vezi aici calculator online *IMC.

Foarte mulți factori contribuie la instalarea obezității. Principalul factor rămîne a fi dezechilibrul energetic, cînd energia acumulată (caloriile) prin alimentație depășește energia cheltuită. În combinație cu puțină mișcare, consumul excesiv de alcool, neglijarea regimului de somn sau o predispoziție genetică duce la declanșarea obezității este inevitabilă.

Printre consecințele sale se numără dezvoltarea bolilor cardio-vasculare și cerebrale, diabetului zaharat, artrite, afecțiuni ale coloanei vertebrale, mărirea nivelului de colesterol peste normă etc., și acestea sunt doar un unele din aspectele fizice. La braț merg și consecințele psiho-emoționale: depresia, lipsa de încredere în sine, traume psihice.

La data de 11 octombrie se celebrează Ziua Mondială împotriva Obezității, la inițiativa Federației Mondiale a Obezițății.
Pentru că ne pasă de sănătatea ta și a familiei tale, te îndemnăm să adepți un mod sănătos de viață, care include multă mișcare (minim 30 de minute în fiecare zi), o alimentație corectă cu un aport considerabil de fructe și legume, somn echilibrat și reducerea stresului cotidian.

Mai mult, celebrând Ziua Mondială împotriva Obezității, Farmacia Familiei îți oferă reduceri la suplimente de menținere a greutății:Farmacia Familiei

*Atenție! Aceste cifre au caracter orientativ. Indicele de masă corporală nu este o metodă de calcul a greutății potrivită pentru copii, femei însărcinate, persoane cu masa musculară mare (sportivi) și vârstnici și nu este menită stabilirii procentului de grăsime corporală, a masei musculare sau osoase.

AleviaEquilibraObezitateSanatateSuplimente alimentare