Trusa MUST HAVE pentru nou-născuți și mămici

Venirea pe lume a unui copil, este cel mai frumos sentiment pe care cineva îl poate simți vreodată. Să fii părinte reprezintă o adevarată bucurie, dar și o mare provocare. A avea un copil nu înseamnă doar împlinire, ci și griji și asumarea multor responsabilități, deoarece îți dorești să-i oferi micuțului tău în permanență tot ce este mai bun. Această trusă conține produse atât pentru necesitățile zilnice ale bebelușului din prima zi de viață, cât și pentru cele ocazionale.

Îngrijirea bebelușului

ingrijirea bebelusului

Rutina zilnică de îngrijire a pielii bebelușului tău poate conduce la uscare și iritații dacă sunt folosite produse nepotrivite. Ai nevoie de dermatocosmetice care acționează împotriva deshidratării pielii, protejează împotriva lacrimilor și reduc riscul reacțiilor alergice. Arată-i că îl iubești asigurându-i cele mai delicate produse pentru îngrijire din prima clipă.

Scutece - Un scutec bun va proteja atât pielea copilului, cât și mediul, iar în același timp va fi eficient și va oferi confort și flexibilitate, să nu lase urme pe piele, astfel încât bebelușul sa se poata mișca în voie fără niciun fel de inconvenient.

Șervețele umede pentru copii - Sunt foarte utile dacă vrei să economisești timp și să nu speli copilul la fiecare schimbat de scutec.

Cremă sub scutec sau pudră - dermatitele, precum și iritațiile din zona fundulețului sunt absolut normale în primele luni de viață. Este bine să folosiți o cremă împotriva acestora în așa fel încât să evitați leziunile cutanate mai grave.

Dermatita atopică copil - Simptomele precum iritația asociată dermatitei atopice pot cauza disconfort și durere nou-născuților. Din cauza pruritului, bebelușii plâng, devin agitați și nu pot dormi. Este important să îngrijiți pielea delicată a bebelușului cu cea mai mare atenție. Aici vă propunem o listă de produse fără parfum, care nu conțin ingrediente dure precum alcoolul sau săpunul și care sunt special concepute pentru bebeluși.

Forfecuță bebe - În primele luni, bebelușii se zgârie mult pe față, de aceea trebuie să fii atentă să îi tai la timp unghiile. Alege o forfecuță special concepută pentru bebeluși pentru a nu-l răni.

Gel & șampon baie pentru bebeluși - Pentru a asigura o îngrijire atentă a pielii delicate a micuțului tău, consultă gamele de dermatocosmetice pentru bebeluși și alege produsele potrivite. Îți prezentăm câteva produse ale căror formule au fost special concepute pentru pielea delicată a bebelușului care nu au în compoziție alcool, parfum, coloranți, parabeni și alte substanțe nocive.

Loțiuni pentru corp - pielea nou-născutului este extrem de sensibilă, așa că, după fiecare baie este indicat să folosiți o cremă hidratantă.

Cădiță cu suport - Te ajută mult să nu stai aplecată și să eviți durerile de spate. Cădița Stokke pliabilă, cu un design unic și inovator care reduce spațiul de depozitare prin plierea sa ușoară. Ușor de folosit atât acasă cât și în călătorie, este recomandată pentru copii până la 6 ani.

Termometru de apă - un termometru de apă pentru bebeluși în timpul scăldatului este o condiție de siguranță – acesta vă ajută să determinați temperatura perfectă a apei pentru baia copilului. Modelele și figurile colorate servesc, de asemenea, ca echipament de joacă pentru bebeluș.

Ulei pentru masaj - uleiul pentru bebeluși este un produs fantastic, special creat pentru a proteja și hidrata intens pielea delicată a nou-născuților. Noi vă recomandăm o gamă de uleiuri care sunt o alegere potrivită, deoarece sunt hipoalergenice și conțin ingrediente testate dermatologic.

Detergenți - hainele bebelușului tău au nevoie de o curățare specială, astfel încât pielea lui sensibilă să nu aibă de suferit. Ingredientele sunt special selectate și au arome hipoalergenice, nu au parabeni și sunt testate clinic. Ai toate motivele sa ai încredere în calitatea produselor propuse de Farmacia Familiei.

Lampă de veghe - în primele săptămâni, bebelușul se trezește foarte des și trebuie schimbat continuu, de aceea noaptea te-ar ajuta o lampă de veghe, ca să nu fie lumina prea puternică, dar suficientă cât să îl poți schimba.

Alăptare și alimentație

alaptare si alimentatie

Cremă specială pentru mameloane - în primele săptămâni de alăptare, sânii au mult de suferit, iar crema specială reduce durerea și calmează iritațiile cauzate de ragadele mamelonare.

Absorbante pentru sâni – în primele săptămâni sau chiar luni, nu e reglată bine lactația, așa că mămicile au nevoie de absorbante pentru sâni, mai ales după ce apare furia laptelui.

Sutien pentru alăptat - e bine să ai cel puțin două bucăți, pentru că există riscul să se păteze frecvent.

Ceai pentru lactație - ceai de plante pentru ajutarea lactației poate fi folosit începând cu sfârșitul sarcinii și pe toată perioada alăptării. Pe perioada alăptării este recomandat consumul a 2-3 căni, pe parcursul unui zile. Se poate prepara atât cu apă caldă, cât și cu apă rece.

Pompă pentru sân - fie că ai probleme cu lactația sau doar vrei să stochezi lapte pentru bebe cât ești plecată, o pompă pentru sân te ajută mult. Poți alege una manuală, care presupune mai mult efort sau una electrică.

Formule lactate - de la nou-născuți până la 3 ani, nutriția copiilor se schimbă într-un ritm alert. Descoperă întreaga noastră gamă de formule de lapte pentru a-i asigura o bună alimentație la fiecare pas în dezvoltarea sa și afla cum pot ele contribui la o nutriție echilibrată, atunci când din diverse motive, alăptarea nu este posibilă.

Diversificare alimenatră - alimentația complementară sau diversificarea este acea etapă în care alimentele solide încep să fie introduse în alimentația bebelușului. Diversificarea ar trebui să înceapă atunci când bebelușul are aproximativ 6 luni împlinite, nu mai devreme. La început, este mai puțin important cât de mult mănâncă cel mic, însă trebuie să te concentrezi pe a-l obișnui cu ideea de a mânca alimente solide, prin piureuri special preparate pentru el.

Biberoane - când este vorba despre hrănirea cu biberonul, există anumite aspecte pe care le considerăm esenţiale. Toate biberoanele noastre au supapă anti-colici integrată în tetină pentru a reduce disconfortul stomacal. În primele luni de viață ale copilului, fluxul tetinei trebuie să fie lent pentru ca hrănirea cu biberonul să se apropie cât mai mult de alăptarea naturală și, pe măsură ce copilul crește, fluxurile tetinelor trebuie schimbate conform ritmului de dezvoltare și hrănire al copilului:
1. tetina cu flux de nou-născut, cu un orificiu. Potrivită pentru laptele matern, ceai sau apă. Recomandată între 0 - 2 luni.
2. tetina cu flux lent, cu 2 orificii. Potrivită pentru copiii ce sug mai viguros. Recomandată între 1- 3 luni și pentru bebelușii alimentați cu formule de lapte.
3. tetina cu flux mediu, cu 3 orificii. Potrivită pentru formule de lapte, ce sunt mai vâscoase decât laptele matern. Recomandată între 3 - 6 luni.
4. tetina cu flux rapid, cu 4 orificii. Foarte bună pentru formule de lapte, în care ai adăugat cereale. Recomandată între 6 - 12 luni, când se începe diversificarea.
5. tetine cu flux variabil. Sunt cele mai practice, întrucât, prin rotirea tetinei obții un flux variabil potrivit cu vâscozitatea lichidului din biberon. Recomandată între 6 - 12 luni, când se începe diversificarea.

Suzete - Alegerea suzetei perfecte este o adevărată provocare, există 3 tipuri de forme de suzete:
- Suzetele cu tetina rotundă sunt practic primele apărute și originale. Ele au fost create pentru imitarea mamelonului matern și mai sunt numite suzete de tip cireașă sau suzete naturale.
- Suzetele ultraplate au fost create de medicii ortodonți pentru a reduce presiunea până la 90 % a suzetei pe dentiție și maxilarul bebelușului.
- Suzetele ortodontice au fost create în urma descoperirii că mamelonul mamei își modifică forma în timpul suptului, adaptându-se interiorul guriței bebelușului.
Pot fi găsite 3 dimensiuni, în dependență de vârsta bebelușului: 0-6 luni, 6-18 luni, > 18 luni.

Încălzitor și sterilizator - pentru a încălzi rapid și eficient hrana celui mic, vă propunem încalzitoarele electrice pentru biberoane/hrană, soluția modernă pentru părinți. Aparatul se potrivește cu toate modelele de biberoane, având capacitatea de ajustare a temperaturii în funcție de tipul de hrană. În numai 12 minute hrana ajunge la temperatura ideală pentru a fi servită copilului.
Sterilizatoarele le poţi utiliza pentru a steriliza biberoane, precum şi suzete, pompe de sân şi inele de dentiţie.

Trusa MEDICALĂ a bebelușului

trusa medicala a bebelusului

Termometru - evaluarea stării febrile a nou-născutului se va face cu ajutorul termometrului. Nu ezitati să-l aveți la îndemâna ori de câte ori observați o schimbare în atitudinea nou-născutului.

Aspirator nazal - orice nou-născut se confruntă cu aparitia mucozităților, mai ales atunci cand a venit pe lume în anotimpul răcoros. Aspiratorul nazal este destul de folositor, eliminând mucozitățile. În acest mod, nou-născutul va respira în voie.

Ser fiziologic și apă mare - serul fiziologic se folosește pentru igiena ochilor, urechilor, organelor genitale, bontului ombilical, dar și pentru extragerea mucozităților.

Spray-uri pentru gât - cu antiinflamator și anestezic local pentru a reduce disconfortul se folosesc la vârsta de după un an: Oralsept, Thymo Spray.

Antiflatulente - pentru prevenirea apariției colicilor: Balonix, Dialac, Metigast Pic.

Probiotice - pentru diaree și colici (acționează prin reducerea frecvenței și consistenței scaunelor): Protectis, Linex Kids, Eubiotic Baby pic 8g de la 0 luni, Acidolac, Lactobex Baby.

Protectis (vitamina D3) - la copii, vitamina D este necesară pentru creșterea și dezvoltarea oaselor și funcționarea normală a sistemului imunitar. Protectis suplimentează microbiota intestinală la bebeluși, 100% sigure pentru bebeluși chiar din prima zi, vitamina D susține sistemul imunitar și dezvoltarea oaselor, potrivite pentru administrare pe termen lung, ușor de administrat - doar cinci picături pe zi.

Supozitoare cu glicerină -  în cazul apariției constipației puteți folosi și 4lax, doar dacă nu reușiți să rezolvați problema prin alimentație.

Antialergice - în cazul unor erupții pe piele, de la o lună de la naștere se folosesc picăturile Fenistil.

Apă termală - pielea bebelușilor este fină și sensibilă la interacțiunea cu orice factor extern, fie acesta frigul sau razele solare. Pentru a diminua iritațiile și orice erupție a pielii copilașului tău, poți folosi, cu încredere, apa termală, care doar printr-o pulverizare va hidrata și calma pielea.

Dezinfectant, comprese sterile, plasturi - în primele săptămâni, vei avea nevoie de comprese sterile pentru curățarea feței, ochilor, nasului și bontului ombilical. La prelucrarea bontului ombilical vă sfătuim să folosiți Clorhexidina.

Repelent pentru insecte - se folosesc în sezonul cald, adaptat vârstei copilului.

Calendarul pentru vaccinări - imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care vă puteți proteja copiii împotriva anumitor boli infecțioase precum rujeola, rubeola, poliomielita, tusea convulsivă, difteria, tetanosul, hepatita virală B etc. În cazul în care un copil vaccinat va contracta un virus, sistemul lui imunitar va ști să reacționeze, să lupte împotriva infecțiilor, va fi pregătit pentru a combate rapid și eficient boala.

calendarul vaccinarilor

Îngrijirea unui bebeluș este dificilă și adesea mămicile se confruntă cu tot felul de dificultăți, mai ales dacă se află pentru prima dată în postura de mamă. Nevoile bebelușului nu țin cont dacă e zi sau noapte, de oră și de programul farmaciilor. Așadar este bine să aveți tot timpul la îndemană o trusă cu cele mai importante produse pentru îngrijirea bebelușului. Noi suntem convinși, dacă aveți aceste lucruri în trusa de părinte, veți putea să ajutați bebelușul în orice situație, deoarece veți fi foarte bine pregătiți. Vă dorim multă sănătate, nopți liniștite și cât mai multe experiențe frumoase împreuna!

trusa bebelusului

REGULAMENT CARD MATERNITATE

În Trusa Must Have a mămicilor, sigur nu trebuie să lipsească și Cardul de fidelitate MATERNITATE ce oferă participanților săi beneficii sub formă de reduceri în rețeaua Farmacia Familiei, dar și reduceri speciale acordate în baza cardurilor de fidelitate în rețeaua partenerilor:
- 10% Reducere în filialele PEDIATRICA ;
- 5% reducere la produsele pentru copii, STOKKE din filiala Hyper Farmacia Dita, bd. Ștefan cel Mare, 6.

Alimentatie copiiIngrijirea bebelusuluiNou nascutiProduse bebelusiTrusa bebelusului