Stimularea detoxifierii - primul pas în cura de slăbire

Ficatul are rolul principal de a metaboliza mâncarea absorbită, precum și de a detoxifia organismul de reziduurile rămase în urma digestiei. Nutriționiștii recomandă că prim pas detoxifierea ficatului în procesul de slăbire.

Grăsimea ingerată, fie din surse animale (carne, brânzeturi), fie din surse vegetale, precum uleiurile și semințele, pot fi absorbite și utilizate de corp doar dacă ficatul este sănătos și poate produce acid biliar. Acest acid biliar este apoi utilizat mai departe în intestine pentru absorbția grăsimilor, dar și a multor vitamine solubile în grăsimi, precum vitamina A, D, E și K.

De aceea, un ficat leneș poate determina lipsa de vitamine din organism și poate duce la alte probleme, dar și îngreunarea efectelor în curele de slăbire, motiv pentru care detoxifierea ficatului este primul pas în curele de slăbire.

Avantajul secolului 21 este că există acces la alimente și nutrienți care să ajute funcționarea ficatului. Dacă în urmă cu 20 de ani o dietă haotică lăsa amprente grave și scurta durata vieții, astăzi sunt avute în vedere plante și extracte naturale pentru a remedia problemele hepatice și a ajuta la cura de slăbire.

Curcumina și turmericul

Curcumina este antioxidantul faimos al popoarelor estice, găsit în planta numita turmeric. Este ușor de recunoscut datorită culorii puternice oranj, care poate varia spre galben sau spre roșu, în funcție de soi. Curcumina este ingredientul cel mai ușor de folosit în terapii și tratamente. Metoda de acțiune este asemănătoare cu cea a alimentelor, el trece prin întregul sistem digestiv împreună cu restul mâncării și detoxifica organismul pe parcurs, fără a fi perceput drept chimical de către corp.

Curcumina este cu precădere folosită în cazuri medicale de hipertrigliceridemie, când corpul stochează grăsimea în exces din alimentație în ficat. Acest lucru poarta denumirea de „ficat gras sau ficat mărit”, și este o inflamare cauzată de faptul că ficatul nu mai poate face față cu success unei diete dezechilibrate.

Aici intervine cu succes curcumina, care ajută ficatul să își relanseze funcțiile, să curețe grăsimea în exces și să reducă per total colesterolul din corp.

Curcumina nu trebuie consumată doar în scop medical, fiind recomandată și după mese copioase sau după diete și tratamente medicamentoase, pentru a ajuta funcția ficatului. Este un ingredient natural care îmbunătățește funcția ficatului și care poate fi auto-administrat, deoarece nu are efecte adverse. Se consideră ca turmericul este un adjuvant bun în cure de slăbire, deoarece ajută funcționarea normala a ficatului.

Piperul negru arde grăsimile și elimină toxinele din ficat

piper negru

Piperul negru contine piperine, care sunt de fapt compușii activi din piper. Recent, s-a descoperit importanța adăugării piperului în timpul meselor: piperinele activează sistemul de procesare al grăsimilor în corp și facilitează absorbția tuturor nutrienților.

În plus, piperinele funcționează mână în mână cu curcumina, pentru a activa funcția de detoxifiere a ficatului. În produsele pentru slăbit, se utilizează piperul sau chilli, deoarece acestea contribuie la activarea organismului pentru a scădea în greutate, mai precis ajută la procesul de accelerare a arderii grăsimilor. De aceea, piperul negru este recomandat nu numai ca și condiment, ci si sub forma de capsulă pentru a ajuta la slăbire.

Anghinarea stimulează secreția biliară și reduce colesterolul

anghinarea

Este o plante bine cunoscută mai ales în bucătăria mediteraneeană. Este folosită mai ales datorită rolului sau anti-microbial, precum și în stimularea curelor de slăbire. Uleiurile esențiale conținute în frunzele de anghinare și in extractele de anghinare au un rol hepatoprotectiv.

În rețeaua Farmacia Familiei găsiți produse cu extracte hepatoprotectoare cu aceste ingrediente cheie. Un astfel de exemplu este produsul B!TONIC Terra Liver. Se recomandă o cură de detoxifiere cam de 2-3 ori pe an, pe perioade de câte o lună mai ales după consumul de medicamente. În plus, ficatul poate fi ajutat după fiecare masă copioasă cu câte 1-2 capsule, pentru a-i ușura funcția și a minimiza efectele supra-alimentării.

Setul Detox Box te va ajuta să elimine toxinele acumulate, pentru a susține imunitatea organismului, redobândirea tonusului fizic și psihic și pentru pierderea în greutate.
AnghinareBitonicBitonic terra liverColesterolCurcuminaDetoxDetox boxDetoxifiereFicatPiper negruTurmeric