Sănătatea ta: 12 soluţii ca să nu răceşti niciodată

Toamna nu vine niciodată singură, iar de cele mai multe ori, scăderea temperaturii și ploile reci vin la pachet cu depresia de toamnă și răcelile. Mai jos, vei găsi o serie de recomandări utile, care te vor ajuta să eviți răcelile în acest sezon.

  • Fă mișcare

raceala" Sistemul imunitar este întărit în mod puternic de un stil de viață activ. În afară de protecția împotriva infecțiilor respiratorii, vei avea un risc mai scăzut și pentru alte boli mai grave atunci când te menții în formă.

  • Respectă regulile de igienă

Dezinfectant Spălatul mâinilor este cea mai sigură cale de a elimina riscul infecțiilor. 

Virusurile sunt peste tot și fără să-ți dai seama îți duci mâinile murdare la nas și la ochi. Poartă în geantă fie șervețele umede sanitare fie o soluție de dezinfectare a mâinilor și păstrează-le curate.

  • Aeresiți încăperile

umidificator aer

Cea mai importantă barieră de protecție naturală împotriva virusurilor este mucoasa nazală, iar uscarea ei crește riscul unei răceli. 

Răcelile și gripele sunt mai prolifice tocmai toamnă și iarna, când aerul este mai uscat. Investește într-un umidificator de aer pentru dormitorul tău și folosește-l în special iarna, pe timpul nopții.

  • Odihnește-te
umidificator aer

Oboseala reduce eficacitatea sistemului imunitar foarte rapid. Dacă nu dormi suficient două nopți la rând, capacitatea corpului de a se apăra de virusuri scade până la jumătate!  Pentru cei vulnerabili, vitaminele de la BiTONIC sunt cel mai bun susținător în lupta cu această problemă! BiTONIC Blue Sleep, contribuie la o adormire ușoară și o prelungire semnificativă a somnului, ajutând un metabolism stresat să ajungă la cele 8 ore de somn indispensabile fiecărei persoane.

  • Consumă cât mai multe citrice și fructe, legume de sezon
legume si fructe de sezon

Vitamina C este un scut de apărate al imunității. Cea mai mare doză de Vitamina C se regăsește în coacăză, măcieș, kiwi, ardei gras și pătrunjel.

  • Redu stresul

Redu stresul

Stresul este un dușman la fel de puternic pentru sistemul imunitar ca și oboseala. Încearcă să gândești pozitiv și să nu te mai lași iritată în mod constant dacă ții la sănătatea ta.

  • Normalizează microflora intestinală

Bitonic Orange Imun

Normalizează microflora intestinală prin folosirea produselor cu prebiotice (fibre alimentare) și probiotice (bacterii vii), căci 70 % din imunitate se produce la nivelul intestinului. Folosește produse fermentate, murate, acidolactice sau legume ce conțin inulina (prebiotic) asa ca sparanghel, praj, telina usturoi, ceapă, conopida, varză și include în alimentație suplimente alimentare de calitate premium.Bitonic Orange Imun – supliment cu probiotice și extract pur de ghimbir și Vitamina C: îmbunătățește sistemul imunitar; crește rezistența față de viruși și bacterii; previne răceala și gripa;

  • Vitamina D

Vitamina D este foarte importantă pentru organismul nostru, aceasta ajută la formarea oaselor și la menținerea sănătății acestora. Dacă nu aveți posibilitatea sau afara timpul nu ne permite să savurăm adaugă în alimentația ta surse de vitamina D cum sunt lactatele calitative, ficat de peste gras, oua sau administrați suplimente de calitate premium.

 

  • Hidratează-te corect

ceai Farmacia FamilieiCeaiul din plante ajută în cazul diferitelor simptome, așa că ar fi indicat să te aprovizionezi cu mai mult decât un ceai pentru răceală și gripă. Spre exemplu, ai putea bea un ceai de mentă pentru răceală, pentru că alină tusea și ceai de ghimbir pentru mucozitatea excesivă.

  • Stimulează-ți producția de oxitocină și noradrenalină 

hormonii fericirii Hormoni care te vor ajuta să te simți și să arăți bine. Oferă îmbrățișări, cadouri, alintă-te cu ciocolată, banane și fă lucruri care îți plac.

BitonicBitonic blue sleepBitonic orange imunBitonic silver bonesCeaiDezinfectanteFructeLegumeMineraleRacealaUmidificatorVitamina b12Vitamina dVitamine