Protecţie împotriva luminii albastre pentru ochii dumneavoastră

Protecţie împotriva luminii albastre pentru ochii dumneavoastră.

Efectul luminii albastre asupra vederii noastre este un subiect de dezbatere, deoarece suntem expuși la unde de lumină cu componentă albastră atât în interior cât și în exterior. Pe de o parte, avem nevoie de lumină albastră pentru un corp sănătos și pentru starea noastră generală de bine. Pe de altă parte, lumina albastră poate fi și periculoasă - mai ales în condiții de lumină puternică a soarelui. Ne protejăm purtând ochelari de soare. Cu toate acestea, suntem expuși în prezent la mai multă lumină albastră ca niciodată ca urmare a surselor moderne de lumină cum sunt ecranele telefoanelor mobile, monitoarele calculatoarelor, smartphone-urile și de televizoare, E-reader-ele, tablete, precum și becuri cu LED și becuri economice - cu intensități diferite. Cantitățile mari de lumină albastră constituie una din cauzele suprasolicitării digitale a ochilor
Prea multă lumină din spectrul albastru-violet poate afecta permanent ochiul uman. Pe lângă faptul că poate duce la inflamarea dureroasă a conjunctivei și a corneei, mai poate afecta și cristalinul ochiului (ex. cataracta) și retina (degenerescența maculară). Din acest motiv, este foarte important să ne protejam ochii.
Una dintre soluții este în purtarea ochelarilor cu lentile care au tratament special care filtrează lumina albastră excesivă. Lentilele cu tratamentul ZEISS DuraVision BlueProtect sunt prevăzute cu un filtru special, care asigură o vedere confortabilă, chiar în condiții de lumină albastră în cantități crescute.
Cine are nevoie de DuraVision BlueProtect®?

ZEISS DuraVision BlueProtect este un tratament special pentru lentile, care se adresează în special persoanelor care petrec mult din timpul lor în interior și care sunt expuse la lumina albastru-violet potențial dăunătoare emisă de LED-uri, televizoare, ecrane de calculator sau tablete și care sunt deranjate de acest lucru.

Care sunt beneficiile pentru dumneavoastră?

  • Util pentru purtătorii care au îndoieli în legătură cu efectele potențial dăunătoare ale luminii albastru-violet în interior și care își doresc o protecție adecvată.
  • ZEISS DuraVision BlueProtect este un nou tratament pentru lentile care include un filtru albastru ce atenuează lumina albastră din spectrul 390 - 440 nm.
  • Însă, acesta permite pătrunderea luminii albastre „sănătoase” de care corpul nostru are nevoie. Studiile au arătat faptul că lumina albastră din spectrul 400 - 520 nm (cu un maxim la 460 nm) este deosebit de importantă pentru reglarea nivelului de melatonină și, prin urmare, pentru reglarea bioritmului nostru și a stării generale de bine.
  • Tratament de durificare și Clean Coat pentru o curățare ușoară - toate sunt incluse.

Acum, lentilele ZEISS pentru ochelari cu tratament care filtrează lumina albastră ZEISS DuraVision BlueProtect sunt cu reducere 15%* doar în Farmacia Familiei (Optica Familiei).

Oferta este valabilă pentru lentile ZEISS DuraVision BlueProtect din material 1.6 sferic, 1.6 asferic si 1.67 asferic. Lentilele se execută la comandă în Germania.

Optica Familiei – distribuitorul oficial ZEISS in Republica Moldova.

Str. Stefan cel Mare 148, Chisinau

Blue controlLumina albastraOpticaOptica familieiZeiss