Pregătim copilul de școală: controlul vederii și lentile speciale pentru copii

În Moldova 3 din 10 copii preșcolari/școlari au tulburări de vedere ce duc inevitabil la scăderea capacităţii de concentrare în timpul lecțiilor, afectându-le performanţele şcolare.

Dacă observaţi următoarele semne la copil, trebuie neapărat să duceți copilul la un consult oftalmologic (primul pas este să ne programăm la oftalmolog pentru examinare și verificare acuității vederii):

1. Stă mult prea aproape de televizor, ţine o carte mult prea aproape de ochi sau stă aplecat prea tare asupra caietului.

2. Foloseşte un deget pentru a-şi ghida privirea atunci când citeşte, nu reuşeşte să urmărească rândurile.

3. Se uită cruciş, ochii nu reuşesc să focalizeze simultan sau înclină capul pentru a reuşi să vadă mai bine.

4. Îşi freacă ochii foarte des pentru a calma senzaţia de mâncărime.

5. Are ochii roşii pentru o perioadă mai lungă de 5 zile, sensibili la lumină şi obosiţi.

6. Se plânge că îl dor ochii, capul sau tâmplele.

7. Evită activităţi care necesită contact vizual de apropiere (temele, cititul) sau activităţi care presupun contact vizual de îndepărtare (sporturi, activităţi recreaţionale).

8. Îşi pierde foarte uşor atenţia în clasă şi nu reuşeşte să se concentreze la ceea ce face.

9. Citeşte foarte greu şi îi este dificil să înţeleagă ceea ce a citit.

10. Face greşeli repetate atunci când încearcă să copieze un text.

La Optica Familiei, puteți face un consult oftalmologic cu recomandări și tratament personalizat.


În cazul când specialistul vă recomandă purtarea ochelarilor, Optica Familiei are soluția potrivită, dezvoltată de brandul japonez Hoya - lentile pentru ochelari PNX Kids (în august cu 20% REDUCERE, pentru comandă ochelari cu lentile PNX [lentile, ramă ochelari, manoperă]) + un card de garanție specială! 

• 9 luni garanție pentru schimbare prematură a dioptriilor;

• 12 luni garanție anti-spargere;

• 24 – 36 luni garanție durabilitate antireflex

Lentilele pentru copii PNX KIDS sunt practice și durabile la impact, rezistente la zgârieturi (cel mai durabil tratament antireflex din industria lentilelor) cu toate acestea, sunt extrem de ușoare și subțiri, oferind un confort maxim la purtare, rezistente la apă, murdărie și praf, ușor de curățat. Blocheaza 100% din razele UV dăunătoare.

Lentilele Hoya PNX KIDS se potrivesc cu orice ramă și sunt disponibile într-o varietate de design-uri care corectează anumite vicii de refracție. Pentru un plus de confort și protecție, Optica Familiei îți pune la dispoziție o gamă largă de tratamente și culori.

Programează copilul la un consult oftalmologic și profită de REDUCERE 20% la lentilele special concepute pentru copii - Hoya PNX KIDS!

Detalii la telefon 061 047 047

Back to scoolHoya moldovaLentile copiiLentile hoyaOpticaOptica familieiOptica moldovaReduceri optica