Pregătește-ți corpul pentru sărbători

Crăciunul se apropie cu pași repezi, Revelionul și mese mari în familie apar. O sărbătoare pentru papilele gustative, dar un test gastronomic de rezistență cu meniuri bogate în grăsimi și zahăr care se succed și se repetă între 25 decembrie și 1 ianuarie.

Intră în stare și profită la maximum de sărbătorile de iarnă și fii într-o formă excelentă a doua zi.


Pregătiți-vă ficatul pentru afluxul de alimente și toxine: câteva zile sunt suficiente pentru un prim rezultat. Într-adevăr, chiar și obosit, chiar și gras, un ficat începe să se regenereze după câteva zile de atenție și îndepărtarea micilor excese de rutină.

Regulile de aur pentru a vă răsfăța ficatul

ficat

Vă oferim patru sfaturi pentru a vă detoxifica ficatul, pentru a evita îmbolnăvirea și pentru a nu petrece după petrecere în pat. Începeți acum, veți fi în formă maximă de Crăciun!

  1. Alegeți fibra

Ușurați-vă mesele cu fibre, fructe și legume pentru a promova digestia și un bun tranzit, dar și pentru a păstra flora intestinală.

  1. Limitați alimentele cu amidon

Evitați să mâncați prea multă pâine albă, cartofi și prăjituri. Preferați gătitul paste al dente.

  1. Frână pe sucurile de fructe

Sucurile de fructe sunt dure pentru ficat, deoarece sunt bogate în fructoză, un zahăr care acționează ca alcoolul cu ficatul. Mănâncă în schimb fructe întregi, conținutul lor ridicat de fibre încetinește absorbția carbohidraților și stimulează microbiota intestinală.

  1. Luați fermentenți lactici

Fermenții lactici contribuie la întărirea florei intestinale. Aceste microorganisme vii sunt prezente în mod natural în multe alimente, cum ar fi legumele și fructele, sunt adăugate și în timpul fabricării iaurturilor și a brânzeturilor.

Fermenții lactici există sub formă de capsule sau capsule: sunt la fel de eficienți pentru echilibrul florei intestinale.

HIDRATEAZĂ-TE CHIAR ȘI IARNA PENTRU A-ȚI DETOXIFICA CORPUL

hidratare

Pentru a elimina toxinele trebuie să beți mult, cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi. O bună hidratare generală permite rinichilor să funcționeze corect și să elimine impuritățile din corp.

Beți mai degrabă apă simplă decât apă carbogazoasă, mai ales dacă aveți tendința de a fi umflat. Sucul de lămâie, sucul de aloe vera, ceaiul verde, ceaiurile din plante sau cicoarea sunt, de asemenea, băuturi bune de detoxifiere, la fel ca bulionele de legume. Cea mai mare parte a bulionelor: te umpli cu vitamine, minerale și oligoelemente în timp ce te hidratezi.
Puteți lua, de asemenea, remedii pe bază de plante, cum ar fi iedera cățărătoare, care este cunoscută pentru a ajuta la curățarea corpului, susținând în același timp sănătatea ficatului.

MENȚINEȚI O ACTIVITATE SPORTIVĂ, CHIAR BLÂNDĂ ȘI UȘOARĂ, CUM AR FI MERSUL PE JOS

activitate fizica

Faceți peste 40 de minute de exerciții în fiecare zi. Abia după 40 de minute de efort ficatul începe să elibereze grăsime. Mers rapid, mersul cu bicicleta ... totul este bun atâta timp cât te miști.

AVEȚI GRIJĂ DE RESPIRAȚIE!

respiratie corecta

Când plămânii se umflă cu aer, mușchiul care separă toracele de abdomen - diafragma - scade și comprimă ficatul sub el. Respirarea profundă favorizează drenajul natural.

Încercați să respirați atent! Respirați prin nas în timp ce vă umflați stomacul ca un balon, blocați aerul timp de trei secunde și apoi respirați încet. Repetați de 5 ori la rând, de mai multe ori pe zi.

RESPECTAȚI PE CÂT POSIBIL CEASUL BIOLOGIC, BIORITMUL

ritm biologic

La fel ca tine, ficatul tău este supus alternanței de zi și noapte. Funcționează la viteză maximă în timpul zilei și se culcă seara. Pentru a evita supraîncălzirea, este mai bine să nu luați masa prea târziu și să nu absorbiți prea multe toxine (alcool, tutun) seara. Respectați această regulă de viață cu câteva zile înainte de sărbători pentru a profita la maximum de Revelion.

LUAȚI O CURĂ DE VITAMINE PENTRU A ȚINE PASUL

vitamine

Cursa pentru cadouri, organizarea mesei, reuniunea cu familia ... puțin ajutor pentru organizație nu este refuzat când vine vorba de sfârșitul anului. Frigul și zilele foarte scurte pun, de asemenea, o presiune asupra moralului. Nu ezitați să vă permiteți un tratament cu vitamine pentru a vă umple energia.

Aceste cocktailuri sunt adesea compuse din vitamina C sau plante precum Ginseng sau Ginkgo Biloba, recomandate pentru formă. Vitaminele B sunt, de asemenea, importante pentru bunăstarea și echilibrul nervos, pentru a rămâne zen și a vă bucura mai bine de sărbători!

Pentru a resimți pe deplin momentele magice ale sărbătorilor, cunoaşterea  problemelor la care organismul este predispus, precum şi prevenirea acestora au un rol important în menţinerea sănătăţii şi a sărbătorilor fericite în familie.

Bitonic terra liverDetoxDetoxifiereFicatMese copioaseMicroflora intestinala