Piele hidratată cu Ivatherm

Deshidratarea pielii şi pierderea elasticităţii ei sunt procese accentuate de expunerea la temperaturi foarte scăzute ori de fluctuaţiile de temperatură, de expunerea la soare, spălarea excesivă sau neadecvată, consumarea unei cantităţi insuficiente de apă,deficienţe de vitamine,etc. Toţi aceşti factori perturbă circulaţia sanguină, încetinind activitatea glandelor sebacee, iar pielea se deshidratează atunci şi mai repede.
Procesul de deshidratare este resimţit atât de tenul uscat, cât şi de cel mixt sau gras. TOATE tenurile se deshidratează şi au nevoie de hidratare! Pierderea de apă la nivelul pielii este un proces permanent şi natural, măsurat de un parametru specific (TEWL- trans-epidermal water loss).
De ce este importantă menţinerea unui nivel optim de hidratare a pielii şi păstrarea în limite acceptabile a acestui parametru? Epidermul este protejat de o peliculă hidrolipidica naturală formată de apa eliberată din piele în amestec cu sebumul, lubrifiant natural al pielii, secretat de glandele sebacee aflate în piele (cu excepţia palmelor şi a plantelor). Zonele mai bogate în glande sebacee sunt faţa, spatele, pielea capului. Lipsa apei din piele ori a lipidelor face ca pielea -şi piardă bariera naturalăde apărare şi, totodată, aspectul catifelat, textura elastică. Factorii alergeni, microbii pătrund cu mai multă uşurinţă în piele. De aici apar iritaţiile, roşeaţa, pruritul care însoţesc deshidratarea pronunţată a pielii. Ridurile se instalează prematur.
Îngrijirea pielii cu produse cosmetice foarte hidratante şi hrănitoare, consumul de apă şi nutriţia corespunzătoare sunt factori ce asigura menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii în orice sezon.


Din gama Ivatherm dedicată hidratarii în profunzime a pielii, recomandăm gama Aquafil, cu cele două variații specifice tipului tău de ten, Aquafil Light pentru ten normal mixt şi Aquafil Rich pentru ten uscat.

AquafilAquafil lightCosmeticăHidratareIvathermPieleTen uscat