Expunerea la soare poate înrăutăţi semnele cuperozei. Top produse ce trebuie incluse în rutina de îngrijire

Cuperoza este o afecțiune a pielii ce se manifestă printr-o roșeață accentuată, vase de sânge vizibile la nivelul tenului, erupții și uneori pustule. Apare mai des la femei, nu poate fi complet vindecată, dar o putem ține sub control.

Persoanele cu ten cuperozic observă că se înroșesc imediat la față de la căldură, stres, alcool – chiar și în cantități mici, soare, condimente. După o vreme, roșeața pielii se permanentizează, în special în zona nasului și pomeților, iar vinișoarele vizibile nu mai dispar.

Cauzele cuperozei nu sunt pe deplin cunoscute, se pare că determinantă e componenta genetică, ereditară.

Tratamentul cuperozei

tratamentul cuperozei

Lupta împotriva cuperozei începe cu o vizită la medicul dermatolog, singurul în măsură să diagnosticheze corect afecțiunea (nu orice îmbujorare a pielii înseamnă cuperoză) și să pună la punct un plan de tratament care poate include intervenții chimice sau cu laser prin care vasele de sânge vizibile sunt sclerozate și se retrag.

Îngrijirea tenului cuperozic

ingrijirea tenului cuperozic

Dacă suferi de cuperoză, începe-ți ziua cu puțină „gimnastică vasculară“: alternarea apei calde și reci la spălarea pe față. 

Pentru spălarea pe față, folosește produse cu acțiune delicată, fără săpun, dupa care aplică o cremă împotriva cuperozei, recomandată de medic.

Evită exercițiile fizice intense, ce produc o vasodilatație periferică accentuată.

În rutina de îngrijire a tenului, evita produsele ce conțin alcool, mentol, mentă, ulei de eucalipt, substanțe cu efect vasodilatator.

Roșeața obrajilor poate fi mascată prin machiaj, folosind un primer corector cu pigment verde, după care se aplică un fond de ten cu factor de protecție solară.

CuperozaTen cuperozicTratamentul cuperozei