Detoxifierea organismului după sărbătorile de iarnă

Și din nou, masă de sărbători a fost îmbelșugată, iar digestia îngreunată.

Pentru revigorarea organismului recomandăm o cură de curățare a toxinelor din organism. Mesele îmbelșugate cu preparate diverse, grele și completate cu alcool au adus cu siguranță câteva kilograme în plus și o stare mai puțin bună a întregului organism.

Important este să urmezi o dietă sănătoasă pentru a-ți purifica și detoxifica corpul. Trebuie să fii foarte atent la ceea ce pui în farfurie: mănâncă alimente ușoare și concentrează-te în special pe legume și fructe. Este preferabil să începi cura din ziua imediat următoare după terminarea Sărbătorilor și să o urmezi timp de o săptămână sau 10 zile. 

PAȘII CE TREBUIE DE URMAT:

Mărește consumul de fructe și legume

fructe si legume

Legumele sunt extrem de importante. Crude sau fierte, ele conțin toate substanțele nutritive esențiale pentru ca potasiul să accelereze drenajul limfatic, cât și să elimine toxinele acumulate. În plus, activează antioxidanții care reduc inflamațiile din organele sistemului excretor, adică din ficat, rinichi, intestine, piele și plămâni. Fibrele din legume hrănesc, de asemenea, bacteriile care sunt prietenoase cu flora noastră intestinală și al cărei echilibru a fost perturbat de abuzul de grăsimi și alimente proteice din perioada Sărbătorilor.

Evită grăsimea animală, înlocuiește untul și smântâna cu uleiurile vegetale și consumă legume la fiecare masă. De preferat este să le gătești la aburi sau la cuptor. Toate legumele sunt benefice organismului tău, dar alege-le pe cele care să te ajute la drenajul limfatic, cum ar fi varza, broccoli sau chiar prazul, feniculul și ceapa.

Redu porția de proteine animale

proteine

Produsele animale acidifică organismul, iar brânzeturile, mezelurile, carnea grasă sunt bogate în grăsimi saturate greu de digerat pentru mulți dintre noi. Redu porțiile și alege în schimb peștele alb, carnea slabă și iaurtul degresat. La prânz sunt indicate legumele care conțin amidon, precum fasolea, lintea, mazărea sau cartofii dulci.

Detoxifiază ficatul

detox ficat

Ficatul joacă un rol central în procesul de detoxifiere, deoarece elimină deșeurile și neutralizează toxinele din organism. În timpul sărbătorilor, ficatul se confruntă adesea cu o supraabundență de toxine pe care se chinuie să le elimine. Putem să îl ajutăm cu mai multe remedii naturale. Mai întâi, uită de carnea roșie și mezeluri, produsele din făină albă și toate zaharurile. În acest sens, experții BiTONIC recomandă BiTONIC Terra Liver, aliatul de baza pentru sănătatea ficatului. Ingredientele sale au fost studiate intens cu privire la efectele asupra sistemului digestiv și ficatului.

Hidratarea

hidratare

Apoi, va trebui să bei multă apă, cel puțin 1,5 litri pe zi, ca să nu mai vorbim de faimosul remediu al bunicii: suc de lămâie într-un pahar cu apă călduță dimineața pe stomacul gol. Lămâia este cel mai bun aliat al detoxifierii ficatului, așa că avem voie să abuzăm de ea! Că indicație de consum pentru apă, specialiștii recomandă 35 ml apă/kg corp/zi. Apă trebuie consumată pe tot parcursul zilei.

Somnul: paznicul organismului nostru!

somn

Știm că somnul este important în zilele noastre. Iritabilitatea este unul dintre primele semne ale lipsei de somn. În timpul săptămânii de detoxifiere, va trebui să fii mai atentă la nevoile corpului tău. Toată lumea spune că avem nevoie de 8 ore de somn pe noapte. Dar, pentru unii, este nevoie de mai mult. De aceea, mersul la culcare devreme în timpul săptămânii trebuie să devină o regulă. In weekend, se recomandă să dormim cât putem de mult.

Fă exerciții fizice

exercitii fizice

Sportul ne ajută să eliberăm endorfine și să curățăm organismul de adrenalină și cortizol, hormoni ai stresului. Mai mult, prin transpirație, scoatem afară și toxinele din corp.

Setul Detox Box te va ajuta să elimine toxinele acumulate, pentru a susține imunitatea organismului, redobândirea tonusului fizic și psihic și pentru pierderea în greutate.

BitonicBitonic terra liverDetoxDetox boxDetoxifiereSarbatori de iarna