De ce ne cade părul atunci când se schimbă anotimpul?

Să pierdem câteva fire de păr la fiecare periaj este un lucru absolut normal, dar dacă numărul acestor fire se mărește, atunci e timpul să ne îngrijorăm un pic.

Majoritatea oamenilor au circa 100,000 de foliculi de păr pe cap, iar părul crește în cicluri. Există o etapă de creștere care durează de la 2 la 8 ani, urmată de o etapă de odihnă care durează circa 5 luni. Apoi firul de păr cade și unul nou începe să crească la locul său imediat ce ciclul de creștere repornește.

Câte fire de păr pierdem în fiecare zi și când îți dai seama că ceva nu e în regulă?

Trebuie să știi că, în mod normal, o persoană pierde între 50 și 100 de fire de păr în fiecare zi. Contează și cum îți tratezi părul, bineînțeles. Dacă îl piepteni agresiv, bineînțeles că vei pierde mai mult de atât

Cauze frecvente care pot determina căderea părului

cauze cadere par

Stresul poate provoca căderea părului, mai ales dacă te-ai confruntat cu un stres brusc sau unul care se întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

Bolile tiroidiene cum ar fi hipotiroidismul și alte boli, cum ar fi lupusul, bolile autoimune și bolile de inimă pot cauza pierderea părului.

Reacțiile alergice la produsele pentru păr, precum alergiile la vopsirea părului, pot provoca tot felul de inflamații ale pielii, chiar și pe scalp. Inflamația foliculilor de păr este o cauză care determină căderea părului.

Unele produse pentru păr pot provoca, de asemenea, creșterea mai lentă a părului. De aceea, este important să te asiguri că acorzi atenție corpului tău când încerci pentru prima dată un produs nou pentru păr.

Dezechilibrele hormonale, boli precum sindromul ovarelor polichistice sau chiar sarcina pot face ca ciclul de regenerare a părului să fie afectat.

Deficiențele de vitamine și minerale pot provoca, de asemenea, căderea părului. Lipsa de fier, proteine ​​și vitamina B12 pot determina căderea părului.

Soluții pentru a avea un păr bogat și sănătos

Dacă te confrunți cu căderea temporară a părului, există soluții de regenerare rapidă și chiar de îmbogățire a podoabei capilare.

Uită de stres!
bitonic rosa spirit

Sub influenta emoțiilor negative, organismul produce o cantitate ridicată de hormoni de stres (este vorba despre cortizol), care slăbesc rezistența părului. În plus, nivelul crescut al cortizolului afectează funcțiile glandelor suprarenale, împiedicând procesul de regenerare a părului.

O alternativă sănătoasă ar fi suplimentele alimentare pe bază de extracte naturale care asigură o biodisponibilitate înaltă în organism.

BiTONIC Rosa Spirit - Complexul vitaminelor B, însoțit de un aport de fitonutrienți din 14 fructe și legume, îmbunătățește funcțiile metabolice ale organismului și susține  sistemul nervos în lupta cu stresul.

Alimentează-te corect!
Equilibra Biofoltil, Bitonic Lady

Include în alimentația zilnică norma zilnică corespunzătoare de proteine, care le găsești în carnea de orice fel, ouă, pește, fasole, mazăre, ș.a. Ele sunt absolut indispensabile funcționării sănătoase a metabolismului nostru, creșterii și dezvoltării țesuturilor, dar mai ales pentru producerea hormonilor! Iar un echilibru hormonal în organism asigură o funcționare sănătoasă a proceselor vitale!

Nu uita de vitaminele și mineralele corespunzătoare care asigură sănătatea și strălucirea părului. Iar dacă simți că nu asiguri îndeajuns doza optimă a acestora, optează pentru un supliment alimentar.

Bitonic Lady este un complex ce conține colagen hidrolizat, coenzima Q10, extract de semințe de struguri, zinc, vitamina E, C și seleniu.  Acesta asigură pielea, părul și unghiile cu substanțe nutritive esențiale și susține frumusețea și sănătatea acestora din interior. Pe lângă asta, combinația inteligentă de ingrediente mai asigură și reglarea activității hormonale și susținerea unui metabolism energetic normal. Ia-ți doza de frumusețe la capsulă!

Equilibra Biofoltil este un supliment alimentar pe bază de Cheratină de origine naturală și FOLTIL 100 COMPLEX ™, un amestec selectat de 5 vitamine și 4 săruri minerale utile pentru menținerea rezistenței și frumuseții părului și unghiilor.

Nu uita de grăsimi!

equilibra omega3, bitonic golden oils forte

O sursă excelentă de grăsimi bune sunt acizii grași Omega 3, care îi găsim cel mai des în pește și nuci, alune. Dar nu asigurăm întotdeauna o cantitate corespunzătoare de Omega 3 necesară sănătății firelor de păr și pielii. În ajutor ne vin suplimentele alimentare cu Omega 3. Optează întotdeauna pentru cele care provin din surse naturale și sigure.

BiTONIC Golden Oils Forte – o sursă sigură de Omega 3 ce provine din alge marine și vitamina E, îți vor menține pielea hidratată și protejată, părul mai strălucitor, iar inima mai sănătoasă!

Equilibra Omega 3 - supliment alimentar de acizi grași polinesaturați din seriile omega-3 EPA și DHA, cu vitamina E. EPA și DHA contribuie la funcționarea normală a inimii (un efect benefic se obține cu un aport zilnic de 250 mg de EPA și DHA). Mai mult, DHA contribuie la menținerea funcției cerebrale normale și a vederii normale (un efect benefic este obținut cu un aport zilnic de 250 mg de DHA). Produsul conține, de asemenea, vitamina E care contribuie la protejarea celulelor oxidative.

Părul nu este doar un accesoriu, ci un sistem biologic complex, în reglarea căruia intervin numeroși factori (dietă, stres, imunitate etc.). Căderea părului poate fi oprită dacă niciunul dintre acești factori nu este neglijat.

Balsam reparatorBitonicCaderea paruluiEquilibraImunitateIngrijire parMineraleParPar deteriorat