Cum se schimbă ritualul de îngrijire a tenului toamna?

Trecerea de la vară la toamnă influențează ritualul de îngrijire al tenului, pentru că odată cu scăderea temperaturilor se schimbă și nevoile pielii.

Dacă în timpul lunilor călduroase pe primul loc era folosirea unor produse care să protejeze pielea de razele dogoritoare (și pe alocuri foarte nocive) ale soarelui, acum trebuie să ne axăm, întâi de toate, pe hidratare și regenerare. Tenul are nevoie de mai multă îngrijire decât pe timpul verii pentru că vântul și aerul rece îl fac să devină uscat și lipsit de strălucire, așa că noi trebuie să-l ajutăm să se refacă printr-un ritual de îngrijire corespunzător.

  1. Curățare delicată

În sezonul rece, când este mai puțină umiditate în aer și pielea produce mai puțin sebum, gradul de uscare a pielii se dublează. Recomandarea specialiștilor este să folosim produse delicate, cu efect calmant și textură bogată tip lapte sau balsam. Acestea topesc machiajul și murdăria, și lasă pielea hidratată și calmată.

  1. Exfoliere

Prin exfoliere, vei înlătura celulele moarte de la nivelul tenului și al corpului. Vara te confrunți cu arsuri solare, piele bronzată sau chiar deshidratată, iar astfel aspectul tern apare mai repede. Mai mult decât atât, porii sunt mult mai încărcați în sezonul cald, având în vedere cantitatea mare de sebum sau impuritățile de pe piele.

  1. Hidratare

Indiferent dacă vorbim despre un ten gras, uscat sau normal, el va avea nevoie mereu de hidratare. Încearcă să îți hidratezi cât mai mult pielea, mai ales acum.

Pe timpul verii, ea a fost expusă la soare și la stresul oxidativ, iar in timpul iernii, pe lângă acestea două, se va confrunta cu frig, vânt și umiditate scăzută. Astfel, fiind deshidratat, tenul va fi mai predispus uscării și apoi senzației de usturime.

În funcție de tipul de ten pe care îl ai, poți opta pentru loțiuni intens hidratante, bogate în apă, sau pentru produse mai ușoare, care să păstreze echilibrat nivelul de apa din ten.

  1. Hidratarea buzelor

Și buzele au nevoie de protecție și hidratare. Prin urmare, odată cu venirea toamnei  ar trebui să aveți în geantă un ruj hidratant și emolient sau un balsam de buze special. Ar fi indicat ca produsele cosmetice să conțină SPF deoarece soarele de toamnă nu este mai puțin periculos.

  1. Hidratarea mâinilor

În compoziția cremei pentru mâini trebuie să intre următoarele componente: glicerină, ceară siliconată, ulei de migdale sau miere. Astfel de produse cosmetice sunt bine absorbite, contribuie la regenerarea pielii, calmează iritarea și descuamarea ei.

  1. Folosirea unui umidificator în cameră

umidificator

În completarea rutinei obișnuite de îngrijire a pielii, dermatologii sugerează să investim într-un umidificator de cameră pe care să-l folosim pe perioada toamnei și a iernii. Acesta crește umiditatea aerului, ceea ce se reflectă pozitiv și în nivelul de hidratare a pielii noastre.

Tot pentru sănătatea noastră, nu uităm de vitamine, microelemente, precum vitamina C în combinație cu calciu și magneziu. Urmează o perioadă mai dificilă pentru organismul nostru, iar vitamina C este un antioxidant foarte puternic care va stopa procesele de îmbătrânire, iar în rezultat vom avea un ten mai tânăr, liftat și hidratat.

Bucurați-vă din plin de această toamnă și oferiți grijă tenului vostru!

CalciuCremaExfoliereHidratareMineraleToamnaUmidificatorVitamina cVitamine