Cum să-ți „restartezi” organismul și să previi creșterea în greutate cu alimente de sezon toamna?

Toamna este anotimpul în care natura suferă cele mai multe schimbări. La fel se întâmplă și cu organismul nostru. Fie că avem o viață activă, un stil de alimentație sănătos sau nu, detoxifierea de toamnă e recomandată oricărei persoane ce își dorește să își restarteze organismul. Din când în când, indiferent de anotimp, o resetare a funcţiilor organelor este mai mult decât bine venită.

Pentru aceasta, medical nutritionist, Sergiu Munteanu recomandă înlăturarea din alimentaţie a produselor care conţin îndulcitori artificiali, sirop de porumb bogat în fructoză, grăsimi sau uleiuri parţial hidrogenate, dar şi produsele prelucrate, cu mulţi conservanţi sau sodiu. Pentru detoxifierea de toamnă este bine să consumați următoarele alimente:

  • Putem folosi mustul de poamă ca aliment revigorant și detoxifiant, important să nu fie sterilizat (fiert) și să nu conțină mult alcool. Cantitatea de 500 – 1000 ml pe zi timp de 3 zile. Paralel sa avem un aport de proteina calitativă (pește, cașcaval). Efect diuretic, laxativ și o bombă de antioxidanți, printre care resveratrol și antociani.
  • Salate din legume proaspete, vor servi ca surse de vitamine și minerale în combinație cu Omega 3 din uleiuri vegetale.
  • Salate din legume coapte sau călite – o sursă perfectă de antioxidanți, cum sunt lecopenul, zeaxantinele și altele care în procesul de încălzire termică își măresc biodisponibilitatea de zeci de ori.
  • Bea apă! Aproximativ 30-40 ml de apa la kg masă corp pe zi. Se recomandă apă plată cu gredul de mineralizare până la 1000 mg la litru.
  • Murăturile de sezon, folosiți varza murată, roșiile, pepene roșu, castraveții și veți asigura organismul cu bacterii vii și fibre alimentare (prebiotice).
  • Optează pentru un somn calitativ (7-8 ore de somn).
  • Evită stresul! Un metabolism împlinit și în plină armonie va reuși să scape ușor de câteva kilograme care îi stau în cale.

O mână de ajutor nu strică niciodată! Pentru că detoxifierea de toamnă să își arate roadele cât mai repede, putem apela la suplimentele naturale precum Bitonic, gândite pentru o detoxifiere blândă și de durată a organismului..

Supliment NATURAL pentru imunitate cu probiotice și extract pur de ghimbir și Vitamina C!

Complex natural de Omega 3 din alge marine și Vitamina E

Complex de vitamin și minerale dedicate femeii, cu acțiune pe principalele zone de interes: piele, păr, unghii, echilibru hormonal.

Supliment NATURAL pentru eliminarea lichidelor din corp și susținerea funcțiilor tractului urinar.

Ceea ce mâncăm are un impact major asupra stării noastre psiho-emoționale. Chiar dacă pare că nu există vreo legătură între alimentație, toamnă și felul în care ne simțim, de fapt produsele pe care le consumăm ne influențează în mod direct sănătatea creierului și starea de spirit, mai ales în lunile septembrie, octombrie și noiembrie, când astenia se poate instala foarte ușor.

Bitonic golden oils forteBitonic ladyBitonic orange imunDetoxDetox boxDetoxifiereEquilibra fast drenaToamna