Cum ne “revenim” după mesele grele de sărbători

Sărbătorile de Paști se caracterizează prin exces de carne, sub diferite forme, grăsime animalieră și deseori băuturi alcoolice.

În astfel de cazuri și organismul are nevoie să fie ajutat în procesele sale de curățare și de eliminare a toxinelor. Cu cât procesele acestea sunt mai eficiente, cu atât sănătatea noastră va fi mai bună și ne vom simți bine.

Mesele bogate și grele, alcoolul, cofeina, medicamentele sunt doar câțiva dintre factorii care împiedică detoxifierea realizată natural de organism.

Toxinele acumulate în corp zi de zi, duc în timp la depozite de grăsime, stări de oboseală și apatie, iritabilitate, scăderea memoriei și probleme digestive. Primul care are de suferit în acest caz este ficatul.

Ficatul este un organ uimitor de complex, esențial pentru sănătate. Are multiple funcții în organism și este responsabil de procesarea tuturor substanțelor cu care intrăm în contact: de la ce mâncăm, bem, până la ce cremă folosim pentru piele.

detoxifierea

Detoxifierea reprezintă procesul de curățare a toxinelor din organism și stimularea funcționării normale a metabolismului. Putem urma acest proces prin hrană sănătoasă și mișcare regulată.

Cu privire la alimentație, există mai multe tipuri de cure de detox care variază ca recomandări și durată în funcție de obiectivul stabilit. Există însă un set universal de recomandări de bază pe care ar trebui să le respectăm, indiferent de tipul de detox urmat:

  1. Hidratarea: apă este vitală unui organism sănătos. Astfel, consumați în timpul curei de detox 40 ml de apă/kg corp. Adică, dacă aveți 60 de kg, atunci 40x60 = 2400 ml=2,4L apă/zi. Începeți fiecare dimineață cu un pahar de apă călduță consumat pe stomacul gol. Puteți adăuga și sucul de la o jumătate de lămâie;
  2. Renunțați sau diminuați pe cât posibil consumul de alcool, cafea și fumatul;
  3. Excludeți din alimentație zahărul rafinat, mezeluri, dulciuri, băuturi răcoritoare, alimente conservate, prăjeli;
  4. Eliminați făinoasele rafinate (orez, paste, pâine, făină) și măriți aportul de fibre integrale (tărâțe, fulgi de ovăz, fulgi de secară, semințe de în etc);
  5. Consumați multe verdețuri, legume și fructe proaspete.

La toate acestea mai trebuie adăugat un ingredient extrem de important: mișcarea zilnică, puteți frecventa sala de sport, puteți face exerciții și acasă sau chiar plimbări cu mers activ de 20-30 de minute pe zi.

bitonic terra liver

Mai mult, putem sprijini refacerea și regenerarea ficatului cu suplimentele alimentare potrivite. Experții BiTONIC recomandă să folosiți numai suplimente alimentare pe baza de extracte standardizate de plante recunoscute prin studii medicale cu efecte benefice asupra celulei hepatice. Un astfel de produs este BiTONIC Terra Liver, hepatoprotector și hepatoregenerator care conține numai extracte naturale certificate din turmeric, anghinare, piper negru și colină. Acestea susțin procesul natural de detox al celulei hepatice și ajută la regenerarea mai rapidă a acesteia.

Mai mult, datorită mixului de ingrediente și a biodisponibilității mărite, Terra Liver susține reglarea digestiei și controlul nivelului de colesterol din sânge.

În rețeaua Farmacia Familiei găsești soluția detoxifierii organismului tău și aducerea lui în parametrii optimi de funcționare, și încă multe alte beneficii ce survin de-aici.

Un ficat sănătos înseamnă un organism sănătos cu mai multă vitalitate, o digestie mai bună și un sistem imunitar mai puternic.

BitonicDetoxDetoxifiereHidratareMiscareSport