Ce este fotoîmbătrânirea și cum ne protejăm de radiația UV?

Pare un paradox: dacă stratul superior al pielii se schimbă aproximativ o dată pe lună, atunci de ce îmbătrânește pielea? 

Fotoîmbătrânirea

Pe masură ce înaintezi în vârstă, cea mai importantă cauză a deteriorării pielii nu este vârsta – ci expunerea la soare. Aceasta deteriorare poartă numele de fotoîmbătrânire. De-a lungul anilor, expunerea la soare cauzează ridurile fine și grosiere, pielea lăsată cu un aspect galben, tare sau pielea solzoasa, uscată. De asemenea, expunerea la soare crește riscul de cancer de piele. Deoarece expunerea la soare scade cantitatea de colagen care susține rețeaua vaselor de sânge, fotoîmbătrânirea poate duce de asemenea la învinețirea mai ușoara a pielii.

Poți distinge cu ușurință efectele fotoîmbătrânirii de cele ale îmbătrânirii cronologice prin efectuarea acestui simplu test. Uită-te la ridurile și pigmentarea pielii de pe față și de pe partea de sus a mâinilor tale, simte textura pielii. Acum fă același lucru cu o parte a corpului care nu a fost expusă foarte mult la soare de-a lungul anilor, cum ar fi partea inferioară a abdomenului sau fesele. Diferența poate fi dramatică, mai ales dacă ai fost un iubitor de soare de-a lungul vieții.

Colagenul pentru ten: efecte și beneficii

Colagenul este o componentă importantă a pielii. Acesta are rolul de a o face mai rezistentă, de a-i asigura elasticitatea și de a o hidrata. Pentru că producția colagenului endogen scade odată cu înaintarea în vârstă, pielea are tendința de a deveni mai uscată, mai puțin fermă și de a-și pierde hidratarea și elasticitatea permițând formarea ridurilor.

Peptidele de colagen și suplimentele care le conțin pot încetini procesul de îmbătrânire, reducând aspectul ridurilor și prin hidratare. Colagenul îmbunătățește, așadar, elasticitatea pielii și îi asigură hidratarea necesară. În plus, acesta susține și la regenerarea altor proteine care intră în structura pielii, așa cum sunt elastina și fibrilina.

Câteva recomandări simple de la medicul nutritionist, Sergiu Munteanu pentru a-ți menține pielea sănătoasă:

Protejează-te de razele UV

raze UV

Acestea distrug colagenul și elastina din piele, care o mențin suplă și netedă. Expunerea neprotejată la soare duce la îmbătrânirea prematură a pielii și deshidratare severă. Folosirea cremelor cu protecție solară va ține pielea departe de riduri.

Ai grijă de pielea ta

Este foarte important să o menții hidratată, să o exfoliezi și să aplici o cremă nutritivă. Folosește doar produse de calitate medicală.

Hidratează-te

Apa menține pielea hidratată, elastică și ține departe formarea ridurilor.

Administrează suplimente alimentare cu colagen!

Bitonic Lady

bitonic lady

Supliment alimentar pentru femei cu efect de anti-îmbătrânire ce conține colagen hidrolizat, coenzima Q10, polifenoli din sâmburi de struguri, vitamine și minerale. Acesta asigură nu doar pielea cu substanțe nutritive esențiale, dar și părul și unghiile, iar combinația potrivită de aceste ingrediente asigură reglarea activității hormonale, susține metabolismul energetic. Hidrolizatele de colagen îmbunătățește aspectul pielii prin diminuarea ridurilor, iar coenzima Q10 și extractul de semințe de struguri au rol puternic antioxidant, reducând impactul îmbătrânirii și protejând pielea de deteriorarea ei în urma razelor UV. Zincul și seleniu, împreună cu vitaminele B, E și C mențin frumusețea părului și unghiilor.

Equilibra Collagen

equilibra colagen

Supliment alimentar pe bază de colagen hidrolizat bovin cu Niacină și Biotină împreună cu Zinc și Cupru.

Cuprul contribuie la menținerea țesuturilor conjunctive normale și la pigmentarea normală a pielii. Mai mult, zincul, împreună cu cuprul, contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Colagenul hidrolizat conținut în colagenul Beauty este rapid absorbit în tractul gastro-intestinal. Ulterior este distribuit și acumulat în țesuturile „țintă”.

 


Alte beneficii ale colagenului

Această proteină este esențială pentru o serie de funcții ale organismului precum:

  • Menținerea sănătății oculare și a vederii – colagenul hidratează și lubrifiază corneea și tonifică globul ocular.
  • Refacerea țesuturilor – colagenul este prezent la nivelul celor mai multe țesuturi și face posibilă regenerarea celulară.
  • Contracararea efectelor nocive pe care le au factorii externi – colagenul îndeplinește funcții de cicatrizare, creștere și regenerare la nivelul pielii, al părului și al unghiilor.
  • Menținerea sănătății și a frumuseții pielii – colagenul asigură elasticitatea pielii și are un rol preventiv când vine vorba despre apariția ridurilor, a celulitei și a vergeturilor.

Colagenul și sistemele osos și articular

Colagenul îndeplinește mai multe roluri în cadrul acestor sisteme, iată care sunt cele mai importante:

  • Lubrifiază articulațiile, alături de acidul hialuronic, asigurând textura vâscoasă a lichidului sinovial și contribuind astfel la amortizarea fricțiunii cartilajelor în timpul mișcării;
  • Contribuie la refacerea cartilajelor;
  • Atenuează inflamațiile de la nivelul articulațiilor și reduce, astfel, durerea resimțită la nivelul acestora;
  • Are rol preventiv pentru afecțiuni cum sunt artrita reumatoidă, osteoartrita, artroza, osteoporoza sau guta;
  • Sprijină regenerarea celulară la nivelul ligamentelor, al tendoanelor, al fasciilor și al articulațiilor;
  • Asigură motricitatea, mobilitatea și flexibilitatea corpului;
  • Susține mineralizarea optimă a sistemului osos, inclusiv a danturii.

Colagenul și sistemul muscular

  • Peptidele de colagen contribuie la recuperarea musculară post-efort, susținând regenerarea fibrelor suprasolicitate și hidratarea acestora.

Colagenul și sistemul respirator

  • Colagenul este prezent în țesuturile și membranele pulmonare. Acesta acționează în sinergie cu elastina, pentru a asigura elasticitatea plămânilor și funcționarea lor optimă.

Colagenul și sistemul circulator

  • Colagenul prezent în mod natural la nivelul sistemului circulator fortifică vasele de sânge și susține regenerarea celulară, sprijinindu-le totodată elasticitatea.

Colagenul și sistemul gastrointestinal

  • Această proteină contribuie la echilibrarea secrețiilor și a acidului gastric, prevenind deshidratarea și stimulând digestia. Colagenul susține regenerarea celulelor de la nivelul peretelui intestinal și a membranelor intestinelor. În plus, ajută în procesul de metabolizare a grăsimilor și i se atribuie, în acest fel, un rol dietetic.

Pentru că frumusețea se hrănește din interior!

Bitonic ladyColagenEquilibraProtectie solaraProtectie uvSpf