Ochelarii se cumpără pe bază de prescripţie, în urma unei vizite la oftalmolog. Poate sunt eu de modă veche, dar nu aş cumpăra ochelari decât după un control medical şi doar probând ramele şi uitându-mă de 10 ori în oglindă să mă asigur că mă voi înţelege bine cu ei zi de zi, pe termen cât mai lung.
Identifică care este forma feţei tale şi alege ramele potrivite pentru a o echilibra. Dacă de exemplu ai faţa rotundă sau ovală, cele mai potrivite vor fi ramele dreptunghiulare. O faţă de formă pătrată va fi frumos pusă în valoare de ochelari cu forma rotundă. Iată mai jos o imagine după care vă puteţi ghida.
Dar şi un exemplu de greşeli pe care le poţi face. Deci, aşa nu!
Ce culori de rame ţi se potrivesc? Asta în dependență de personalitatea fiecăruia şi de ceea ce vrei să transmiţi. Persoanele discrete, care nu vor să iasă în evidenţă, vor alege rame în culori apropiate de cele naturale, în ton cu tenul sau culoarea părului. Persoanele mai tinere, dinamice, pentru care într-adevăr ochelarii sunt un accesoriu la modă, vor alege culori mai îndrăzneţe.
Ochelarii vor fi de acum încolo accesoriul pe care oamenii îl vor remarca întotdeauna când vor sta de vorbă cu tine. Alege rame care îţi plac, rame pe care să le iubeşti şi care să-ţi dea încredere în tine. Nu te lăsa păcălită, nu brandul e important, ci “chimia” dintre tine şi ochelarii tăi.
Încă nehotărâtă? E de înţeles, mai ales dacă eşti la prima pereche de ochelari. Mergi la cumpărături cu cea mai bună prietenă, cu mama, cu soţul sau cu orice persoană care te face să te simţi confortabil şi în a cărei părere ai încredere.