Apa micelară este unul dintre cele mai folosite produse pentru îngrijirea pielii. Conține apă purificată sau alte ingrediente hidratante precum glicerina sau surfactanți ale căror particule formează micelele.
Cum acționează apa micelară și cum se folosește corect?
Atunci când aplici soluția pe o dischetă din bumbac, micelele se fixează, parțial, de suprafața acestora și captează impuritățile de pe piele, fie că este vorba despre produse de machiaj sau, pur și simplu, praf, exces de sebum sau impuritățile acumulate în urma expunerii la poluarea din aer.
Unul dintre avantajele apei micelare, spre deosebire de alte produse de curățare a tenului, este că nu necesită clătire, deși unii specialiști afirmă că este mai bine dacă, după folosirea apei micelare, îți limpezești fața cu puțină apă, deoarece micelele tind să rămână pe piele, ceea ce poate duce la iritarea tenului.
Apa micelară poate fi folosită și dimineața, pentru îndepărtarea sebumului în exces, acumulat pe timpul nopții, dar și pentru îndepărtarea particulelor de praf. O piele curățată cu apă micelară este pregătită pentru aplicarea unui machiaj rezistent!
Pentru ce fel de ten se recomandă?
Apa micelară se recomandă pentru orice tip de ten: sensibil, uscat, normal, mixt sau gras. Este important să alegi apa micelară potrivită pentru tenul tău (exista “ape” potrivite pentru fiecare tip de ten, îmbogățite cu ingrediente speciale, pentru a corecta și preveni problemele fiecărui tip în parte). Totuși, în cazul tenului mixt sau gras, predispus la acnee, este important să combini apa micelară și cu un alt tip de produs de curățat tenul, pentru a te asigura că porii sunt curățați în profunzime.