Prin puritatea unei ape inţelegem lipsa substanţelor poluante, respectiv a acelor substanţe nedorite, provenite din activităţile industriale sau agricole. Spre deosebire de celelalte ape potabile, îmbuteliate sau din reţea, care sunt supuse unor proceduri de tratare şi care pot conţine cantităţi mici de substanţe poluante, în apele cu un nivel scăzut de mineralizare acestea lipsesc cu desăvarşire. Dar cum se explică acest lucru? În primul rând datorită procesului natural de purificare şi filtrare la care sunt supuse apele minerale în „laboratoarele” din adâncul pământului, timp de zeci, sute şi chiar mii de ani, cât durează lungul lor parcurs subteran. Apoi, apele minerale naturale îşi au originea în mare parte în precipitaţii căzute la suprafaţa pământului în epoca preindustrială când nu exista poluare.
”Naftusea” – apă cu mineralizare 0,63-0,85 g/l care conține natriu, cloruri, sulfați, bioxid carbon liber, hidrogen sulfurat, acid salicic, precum și mangan, plumb, litiu, brom și iod.
Apa ”Naftusea”, apa hidrocarbonată, cu magneziu și calciu, slab mineralizată, cu conținut înalt și substante organice, are un gust plăcut specific și un miros slab de petrol.
Ea îmbunătățeste produsele uradinamicii în organism, contribuie la eliminarea spontană a cristalelor de nisip și a pietrelor mici, acționează în mod antiinflamator, reduce și contracarează sedimentației patoligice, cristalelor de săruri, previne formarea pietrelor, sporește activitatea funcțiilor unor glande cu secreție internă, elimină din organism radionuclizii, toxinele și produsele neoxidate ale schimbului. Îmbunătățește funcțiile hepatice și restabilește sistemul imunitar. Efectul curativ al acestei ape Naftusea este condiționat, de asemenea, de acțiunea sa colagogă, anestezică și de detoxifiere. Ea trebuie întrebuințată doar în buvete, deoarece substanțele organice specifice la interacțiunea cu aerul se distrug.
Apa minerală Naftusea nu are analoage în lume!!!