Anticelulita, cum prevenim apariția celulitei?

Celulita sau coaja de portocală cum mai e numită apare datorită acumulărilor de celule grase care deformează țesuturile așezate imediat sub piele. Prin apariția acestor adipocite, vasele sangvine și limfatice se comprimă ceea ce duce la o eliminare deficitară a toxinelor și a lichidelor.

Ce cauzează apariția celulitei?

celulita

Factori hormonali – hormonii joacă un rol foarte important în dezvoltarea celulitei. Mulți specialiști consideră ca estrogenul, insulina, noradrenalina, hormonii tiroidieni și prolactina sunt o parte a procesului de apariție a celulitei.

Factori genetici – genele pot crea o predispoziție pentru apariția celulitei (distribuția grăsimii de sub piele, insuficiența circulatorie).

Dieta – o dietă bogată în grăsimi, carbohidrați, sare și prea puține fibre și proteine îți asigură calea către aspectul de coajă de portocală, față de cei care au grijă de dieta lor.

Modul de viață – celulita apare frecvent la cei care fumează, care nu fac exerciții fizice și cei care stau în aceeași poziție pentru mult timp.

Hainele prea strâmte – împiedică realizarea în bune condiții a circulației și ajută astfel la formarea celulitei!

Tratamente pentru combaterea celulitei

tratament celulita

Dacă vârsta nu poate fi controlată, totuși, unele modificari ale stilului de viata pot ajuta la reducerea celulitei pe picioare. Orice variantă de tratament trebuie, însă, urmată în mod consecvent, pentru a obține rezultate relevante.

Schimbări de dietă

Celulita poate debuta pe fonul unei alimentații bogate în produse prelucrate industrial sau grase, care contribuie la o circulație slabă a sângelui, determinând perturbări ale sistemului digestiv, cu repercusiuni asupra funcțiilor de eliminare a toxinelor.

Pentru diminuarea efectelor celulitei pe picioare se recomanda consumul de alimente bogate în:

 • Lecitina – oua, mere, soia, spanac, conopida, arahide (prevenirea deteriorării țesuturilor);
 • Proteine – curcan, nuci, lapte degresat (stimulează producția de colagen și elastina);
 • Omega 3 – somon, ton, macrou, sardine, uleiuri vegetale, semințe si nuci (diminuează colesterolul și ajută circulația sângelui);
 • Antioxidanți – vitaminele A, C si E, seleniu, mangan, zinc și cupru (prevenirea deteriorării celulare, stimulează producția de colagen);

Practici dermato-cosmetice de sprijin

tratament celulita

Scruburi pentru corp

Adoptarea unei practici zilnice de frecare a pielii corpului înainte de dus, cu mișcări circulare, întotdeauna, începând de la glezne până spre torace, insistând pe coapse și posterior, are rolul de a îmbunătăți circulația sângelui și de a facilita drenajul limfatic, rezultatele fiind vizibile în doar câteva săptămâni.

Masaj anticelulitic

masaj celulita

Masajul consecvent al corpului în zonele cu probleme cauzate de celulita are rolul de a îmbunătăți drenajul limfatic și de a netezi pielea. Pentru a obține rezultate pozitive, folosește produse anticelulitice precum creme și uleiuri de masaj contra celulitei

Creme anticelulitice

crema anti celulita

Cremele anticelulitice și gelurile anticelulitice, au un rol de suport și pot fi utile, mai ales, dacă sunt însoțite de o dietă corespunzătoare și de un program de exerciții fizice adecvate.

Atenție! Cremele anticelulitice pot provoca reacții alergice, de aceea, este bine să le testați mai întâi pe o suprafață mică de piele. Dacă nu apar iritații în decurs de 48 de ore, puteți folosi produsele conform specificațiilor.

Suplimente nutritive

suplimente contra celulita

Conform unor studii de specialitate efectuate în ultimii 5 ani, aportul de peptide de colagen bioactive are rolul de a crește elasticitatea pielii în zona coapselor, efectele fiind vizibile în urma unor tratamente de peste 6 luni. Alte suplimente nutritive recomandate sunt vitaminele și extractele din plante precum:

 • Coenzima Q10
 • Vitamina E;
 • extractul de muguri de castan;
 • extractul de Ginkgo Biloba;
 • extractul de gentiana;
 • extractul de gheara dracului;
 • extractul de hibiscus;

Celulita poate fi combătuta cu ajutorul unui tratament complex, care include o dietă adecvată condiției de sănătate, exercițiu fizic specific susținut și aplicarea unor practici dermato–cosmetice de suport. Doar în cazuri mai severe, celulita necesită tratamente medicale invazive. Pentru a putea combate din timp această problema dermatologică, acționează încă de la apariția primelor semne, prevenind cronicizarea afecțiunii.