Ajuta-ne sa avem grija de ei!

Proiectul ”Ajută-ne să avem grijă de ei” ne-a convins încă odată că avem oameni cu suflet mare, care pot bucura și trezi inimile celor mai triști ca noi.

La începutul lunii aprilie am lansat campania, v-am cerut ajutor și implicare și ați răspuns mult peste așteptările noastre. Proiectul a luat sfârșit, iar 18 familii cu mulți copii frumoși, cuminți și muncitori au beneficiat de produse de îngrijire, astfel am reușit să le reamintim că orice lucru micuţ este de fapt un lucru mare, atât de mare cât zâmbetul unui copil.

Vă mulțumim să ne sunteți mereu alături și suntem convinși că împreună vom contribui la schimbarea în bine atât a societății actuale cât și viitoare. Noi nu vom renunța să sperăm și să acționăm în binele celor ce au nevoie de noi. Unindu-ne, societatea va fi mai bună, mai sigură, iar nevoile, lipsurile, necazurile vor fi din ce în ce mai puține.

Cu fiecare acțiune întreprinsă, putem face lumea mai frumoasă, putem aduce un zâmbet acolo unde lipsește, putem contribui la o viață mai bună.

Faptele bune se înmulțesc!

În luna iunie am vizitat ultimele șase familii din cadrul acestui proiect:În luna iunie vom vizita ultimele șase familii din cadrul acestui proiect:


1. O bătrână în vârstă de 65 de ani din orașul Florești crește singură patru nepoți, după ce mama lor i-a abandonat, iar tatăl a fost nevoit să plece peste hotare pentru a  putea să le ofere ceva mai bun copiilor săi. Bunica încearcă să împartă pensia și indemnizațiile oferite copiilor, așa încât aceștia să nu fie atinși de sărăcie. Cei patru frățiori își ajută bunica prin gospodărie, iar uneori și pe vecini, câștigând astfel un ban. Cresc în lipsuri și greutăți, dar se alină cu speranța că într-o zi viața lor se va schimba. Nu rămâne indiferent, alătură-te campaniei “Donează împreună cu noi”.

2. O familie din orașul Sîngerei, formată din 8 membri, are nevoie de ajutorul tău: nu au provizii pentru mai multe zile, nu au economii, nu au nici măcar produsele de igienă atât de necesare în perioada aceasta. Mai mult decât atât, au la întreținere 6 copii, mama copiilor este casnică, întrucât se află în concediu de îngrijire a copiilor, iar tatăl câștigă din prelucrarea pământului. Nu rămâneți indiferenți și fiți alături de această familie în aceste momente grele!

3. Un centru maternal din orașul Anenii Noi este unica speranță a mămicilor din acest oraș, pentru a evita separarea de copilul său. Chiar dacă greutățile le-au pus la încercare, mamele nu au cedat și primesc sprijinul necesar în cadrul Centrului Maternal. Fiecare copil este unic, iar din experiența noastră știm că toți copiii au nevoie de siguranță și afecțiune.

4. Super puterea lor este Răbdarea. O familie din orașul Cimișlia muncește din greu ca să își ridice cei 4 copiii, deși îndură poveri mai mari decât le pot duce, aceștia nu îndrăznesc să se plângă. Niciodată n-au stat fără muncă. Nu s-au lăsat pe seama altora. Acum, femeia se află în concediu de îngrijire a copilului, dar a muncit până atunci la grădiniță, iar tatăl muncește cu ziua prin sat pentru a agonisi un ban în plus, dar le este practic imposibil să o facă în condițiile unei sărăcii împovărătoare.  Nu rămâne indiferent, alătură-te campaniei “Donează împreună cu noi”.

5. Lacrimile din ochii mamei vorbesc despre incapacitatea ei de a le oferi copiilor o viață lipsită de griji și neajunsuri. Încearcă să le mușamalizeze cu multă afecțiune, atenție sporită și perspective promițătoare. O femeie, mamă a șase copii dintr-un sat din raionul Ialoveni, le oferă acestora speranța unui viitor frumos, în ciuda tuturor obstacolelor cu care se confruntă și a deznădejdii care o cuprinde uneori. Femeia a muncit cu ziua prin sat pentru a agonisi un ban în plus, acum se află în concediu de îngrijire a copilului, dar îi este practic imposibil să o facă în condițiile unei sărăcii împovărătoare. Este timpul să fim umani, empatici, solidari și, mai ales, prompți!

6. În orașul Căușeni o familie din opt persoane, dintre care doi maturi înfruntă viața cu multe greutăți, dar nu-și pierd speranța într-un viitor mai bun. Împovărați de neajunsuri, soții încearcă să economisească fiecare bănuț. Singurul venit pe care îl au provine din munca cu ziua al tatălui, dar e prea puțin pentru opt suflete.  Nu rămâneți indiferenți și fiți alături de această familie în aceste momente grele!

Cu fiecare produs donat, putem face lumea mai frumoasă, putem aduce un zâmbet acolo unde lipsește, putem contribui la o viață mai bună.


Familiile beneficiare, luna Mai:


Familiile beneficiare, luna Aprilie:

În luna mai ne propunem să ajutăm alte șase familii ce au condiții grele de trai și nu reușesc să ofere copiilor decât minimul necesar și acesta destul de greu.

Poveștile familiilor sunt diferite, dar toate pline de tristețe și dorință spre o viață mai bună.

1. În ciuda greutăților financiare, o familie din orașul Leova are mare grijă de căminul său. Locuința este veche, dar curată. Unicul venit al familiei provine din munca cu ziua al tatălui, dar e prea puțin pentru cinci suflete. Unul din cei trei copii îți captează atenția imediat ce este observat, este foarte interesat de lumea sunetelor, se bucură zilnic să vadă lumina soarelui și este foarte dornic de viață. Doar la vârsta de 10 ani a suportat o mulțime de intervenții chirurgicale (invaliditate de gradul I), dar asta nu-l oprește să viseze și să spere că viața lui poate fi ca la toți copii. Fii alături de noi, înmulțește faptele bune!

2. Nicio femeie nu se gândește că atunci când își întemeiază o familie va ajunge la un moment dat să își crească copiii singură. Aceste femei muncesc, iubesc și suferă pentru doi. În ciuda greutăților, o femeie din orașul Bălți găsește puterea să lupte în ochii celor cinci copii ai săi cu vârstele cuprinse între 5 și 16 ani. Știe că nu trebuie să se dea bătută, pentru că destinul copiilor ei depinde în totalitate de ea. Pentru a ușura cât de posibil viața acestor șase suflete, vă invităm să vă implicați în cadrul campaniei noastre “Donează împreună cu noi”.

3. O altă familie din orașul Fălești formată din opt membri fac parte din acei oameni cu mult bun simț, blajini și modești. Se descurcă ca majoritatea familiilor. Muncesc din greu ca să își ridice copiii, deși îndură poveri mai mari decât le pot duce, aceștia nu îndrăznesc să se plângă. Întreaga familie este nevoită să se înghesuie în doar două camere.  Această familie trebuie privită prin prisma dedicației acestor părinți și a eforturilor depuse pentru a le asigura un trai decent copiilor lor. Lista necesităților este una extinsă, ne propunem să îmbunătățim cât de puțin condițiile de viață ale acestei familii, iar fiecare doritor ne poate fi complice.

4. Lacrimile din ochii mamei vorbesc despre incapacitatea ei de a le oferi copiilor o viață lipsită de griji și neajunsuri. Ea încearcă să compenseze lipsurile cu multă afecțiune, atenție sporită și perspective promițătoare. O femeie din orașul Ceadîr-Lunga, mamă a cinci copii le oferă acestora speranța unui viitor frumos, în ciuda tuturor obstacolelor cu care se confruntă și a deznădejdii care o cuprinde uneori. Femeia muncește cu ziua prin sat pentru a agonisi un ban în plus, dar îi este practic imposibil să o facă în condițiile unei sărăcii împovărătoare. Nu rămâne indiferent, alătură-te campaniei “Donează împreună cu noi”.

5. Dincolo de imagini sunt oameni. Dincolo de prejudecăți există destine. Dincolo de etichetă se dă o luptă. O familie din orașul Ungheni cu 4 copii s-au regăsit printre poveștile reale pe care le prezentăm. Venitul acestei familiei  provine din munca cu ziua al tatălui și a mamei în turele de noapte la o fabrică de croitorie. Familia trăiește modest, într-o casă bătrânească donată de către cineva cu suflet mare. Vă îndemnăm să le aducem împreună o rază de lumină și speranță acestei familii. 

6. La 50 de kilometri de Chișinău, în orașul Orhei o familie din cinci persoane înfruntă viața cu multe greutăți, dar nu-și pierd speranța într-un viitor mai bun. Soții au trei copii minori de cinci, patru și doi ani. Împovărați de neajunsuri, soții încearcă să economisească fiecare bănuț. Singurul venit pe care îl au provine din munca cu ziua al tatălui, dar e prea puțin pentru cinci suflete.  Nu rămâneți indiferenți și fiți alături de această familie în aceste momente grele!

Tu poţi contribui la crearea unei vieţi mai bune pentru persoanele aflate în dificultate.

Orice ajutor contează! Fiecare donaţie pentru beneficiarii noștri este foarte importantă.

Vă mulțumim! Campania continuă!


Timp de 3 luni, ne propunem ca împreună cu tine să ajutăm 18 familii cu mulți copii frumoși, cuminți și muncitori, ce traîiesc la limita subzistenței să le reamintim că orice lucru micuţ este de fapt un lucru mare, atât de mare cât zâmbetul unui copil.

În luna aprilie vom vizita 6 familii din diverse regiuni a Moldovei.

1. În Hâncești am găsit o familie cu trei copii la limita disperării din cauza dificultăților financiare și a condițiilor de trai foarte grele. Tatăl este orb, invalid de gradul I. Unica sursă de venit era asigurată de mama care muncea la internatul pentru copii cu deficiențe mintale din Hîncești. În  prezent, aceasta are grijă de copiii minori, unul dintre care a fost luat sub tutelă. Ei au mare nevoie de susținerea și ajutorul nostru. 

2. Sacrificiul părinților nu are limite. Ne-o demonstrează o altă familie din raionul Strășeni, care pe lângă cei patru copii ai lor au mai înfiat doi. Și pentru că necazurile nu vin niciodată singure, femeia trebuie să-și susțină părinții care au nevoie de îngrijire zilnică. Aceasta muncește ca și infirmieră la spitalul raional, iar soțul este plecat peste hotare. În pofida eforturilor depuse, ei nu reușesc să facă față tuturor necesităților. Această familie la fel are mare nevoie de ajutorul și susținerea noastră!

3. La Edineț ne-a sensibilizat o familie cu șapte copii. Patru din ei sunt de vârstă școlară, talentați și cu vise mari. În pofida greutăților, părinții investesc în viitorul lor, din puținul ce îl au. Copiii frecventează școala de arte, fiind pasionați de vioară și pian. Tatăl nu se plânge de greutăți cărora încearcă să le facă față. Noi, însă, putem susține acești părinți care depun un efort colosal, pentru a nu spulbera visurile copiilor. 

4. În orașul Drochia am aflat povestea unei familii numeroase, formată din 9 membri, cu o situație materială precară. Părinții muncesc din greu, pentru a susține educația copiilor și întreținerea acestora. Din păcate, nu reușesc să acopere necesitățile minime. Împreună putem aduce speranță acestei familii!

5. În sudul Moldovei, la Cahul o familie cu patru copilași își ascund bine dorințele, pentru că ele sunt departe de posibilitățile lor. Deși tatăl muncește șapte zile din șapte, nu reușește să facă față cheltuielilor. Fii alături de noi, înmulțește faptele bune!

6. La Comrat, o bunică înfruntă destoinic provocările vieții. La cei 60 de ani ai săi, crește trei nepoţi minori de una singură. Părinții acestora i-au abandonat. Familia trăieşte modest, într-o cameră de cămin, iar toate grijile sunt pe umerii bătrânei care de curând a suferit un infarct. Este timpul să fim umani, empatici și solidari!

Cu fiecare acțiune întreprinsă, putem face lumea mai frumoasă, putem aduce un zâmbet acolo unde lipsește, putem contribui la o  viață mai bună.

Alătură-te campaniei noastre, cumpără produse de îngrijire (pentru maturi sau copii) și lasă-le în coșul pentru donații, iar noi, lunar vom dubla numărul de produse acumulate. Campania se desfășoară în întreaga rețea de farmacii Farmacia Familiei. 

Faptele bune se înmulțesc!

Regulament campanie
Campanie sociala