Tratamente pentru acnee, puncte negre și coșuri

CE ESTE ACNEEA?

Acneea este o afecțiune comună a pielii care apare atunci când glandele sebacee sunt obstrucționate, determinând apariția de coșuri, puncte negre și leziuni inflamatorii. Este cauzată de o combinație de factori, inclusiv excesul de sebum, bacteriile, inflamația și predispoziția genetică. Acneea poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, dar este mai frecventă în timpul adolescenței. Tratamentele variază de la produse de îngrijire a pielii la medicamente și terapii medicale, iar abordarea potrivită depinde de severitatea și tipul acneei. Este important să consulți un dermatolog pentru a primi un plan de tratament personalizat.

ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

CE CAUZEAZĂ ACNEEA?

În acnee, dezechilibrul hormonilor numiți androgeni face ca glanda sebacee să producă mult sebum. Aceiași hormoni cauzează producerea crescută de celule ale pielii din jurul porilor. Porii sunt înfundați cu un amestec de celule și sebum, devenind un teren fertil pentru bacteriile care cauzează acneea. Acest fenomen are ca urmare formarea mai multor tipuri de coșuri, de la pete roșii la pustule sau la chisturi profunde și dureroase.

CUM SCĂPĂM DE ACNEE. Aflați mai multe

AJUTĂ CONTRACEPTIVELE ÎMPOTRIVA ACNEEI?

Acneea este provocată în principal de hormoni. La femei, aceasta se poate trata prin metode contraceptive, cunoscute și sub numele de contraceptive orale (OCP), care reechilibrează hormonii, asigurând o piele curată. Pentru a afla dacă vă încadrați pentru acest tratament, consultați doctorul, deoarece tratamentul nu este potrivit pentru oricine.

ACNEEA LA ADOLESCENȚI: SOLUȚII ȘI TRATAMENT. Aflați mai multe

CUM POT ÎNDEPĂRTA CICATRICILE ACNEICE?

Cicatricile postacneice sunt foarte greu de tratat. Unele tratamente în cabinet pot ajuta, cum ar fi microdermoabraziunea, peelingul chimic, laserul și mezoterapia. La persoanele cu pete, cicatricile postacneice pot fi prevenite în primul rând prin medicația adecvată, cum ar fi prin antibiotice sau izotretinoină. Puteți întreba, de asemenea, și farmactistul despre o îngrijire zilnică specializată a pielii cum ar fi gama EFFACLAR sau SEBIUM.

CUM SCĂPĂM DE CICATRICILE ȘI SEMNELE ROȘII PROVOCATE DE ACNEE. Aflați mai multe 

acne

CE CAUZEAZĂ ACNEEA?

Principala cauză a acneei este de natură hormonală: Organele sexuale (testiculele la bărbați și ovarele la femei) produc hormoni numiți androgeni. Există și alți câțiva factori care contribuie la apariția acneei, printre care se numără razele UV, poluarea, dieta și stresul. Cel mai frecvent acneea afectează adolescenții, dar nici adulții nu sunt feriți de această afecțiune.

CUM AVEM GRIJĂ DE TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ?

Acneea severă poate fi tratată cu medicamente. Pe măsură ce coșurile devin mai ușoare, dermocosmeticele de specialitate sau o combinație a celor două pot fi, de asemenea, de ajutor.

AcneeAnti-acneeEffaclarFrumusete fara acneeSebiumStop acnee