Sfaturi pentru o igienă intimă sănătoasă

Igiena intimă e o temă foarte delicată, cei mai mulți dintre noi evitând astfel de discuții. Dar să nu uităm, tăcerea poate avea urmări grave asupra organismului.

Microflora vaginală este diferită de flora întregului organism. Flora vaginală menține un pH ușor acid de 3,5-4,5, astfel formând o barieră naturală pentru bacteriile patogene. Însă, există factori ce duc la dereglarea acesteia, precum: administrarea contraceptivelor, consumul frecvent al glucidelor sau alcoolului, menstruația, sarcina, menopauza și nu în ultimul rând, utilizărea produselor de igienă necorespunzătoare. Factorii enumerați reduc semnificativ aciditatea pielii si capacitatea sa de a se proteja împotriva infecției.

Din aceste motiv, igiena intimă necesită un produs special - Numismed loțiune intimă.

Curăță delicat, hidratează, dezodorizează și chiar previne infecțiile fungice.

Mai mult decât atât, aceasta nu usucă pielea. Nu conține săpun și alcaline. Produsul este hipoalergic și, important, testat dermatologic.

Componente active:

Acidul lactic menţine la un nivel constant pH-ul acid al zonei vaginale şi ajută la refacerea mucoasei membranei, hidratează blând pielea;

Alantoina curăță delicat și facilitează vindecarea unor afecțiuni minore ale mucoasei;

Extractul de mușetel are efect antiseptic și calmează senzația de prurit;

Bisabololul are acţiune antibacteriană, antiinflamatoare şi calmantă, combate iritaţiile şi inflamaţiile;

Panthenolul promoveză vindecarea rănilor, ajută la refacerea epiteliului deteriorat, reduce senzația de prurit,hidratează pielea;

Enzimele combat în mod eficient bacteriile provocatoare de miros neplăcut, component natural cu eficiența dovedită clinic.

Poate fi folosită începând cu perioada de pubertate, în timpul sarcinii și menopauză.

Produs in Germania
Testat dermatologic.

IgienaMicroflora vaginalaNumismedSănătate