Păr uscat și deteriorat? Află cum să-l îngrijești

Pierderea luciului natural, a moliciunii și elasticității firului de păr sunt printre primele semne ale deteriorării părului. De vină pot fi căldura excesivă, soarele sau vopsitul necorespunzător al acestuia. Nu te îngrijora, tratamentul poate fi ales cu ușurință. În prima fază, îngrijirea părului presupune stabilirea unei rutine adecvate. 

Cunoașterea texturii, densității și a nivelului de grăsime te poate ajuta să-ți îngrijești mai bine părul. Iată pașii de bază în îngrijirea corectă a părului:

  • Pieptănare - descurca-ti părul cu ajutorul periei sau pieptenului, înainte de spălare, pentru a evita ruperea acestuia;
  • Spălare -  spală-ți părul astfel încât să îndepărtezi murdăria, pielea moartă și reziduurile;
  • Folosirea balsamului/măștii de par - hidratează-ți părul și redă-i strălucirea. Acest proces trebuie să aibă loc în timp ce părul este umed și imediat după îndepărtarea șamponului;
  • Styling - presupune utilizarea diferitelor instrumente și produse pentru a-i oferi părului forma dorită.

Cu toate acestea, pentru a evita noi despicări este necesar să utilizezi produsele potrivite. Nu este suficient să speli părul cu un șampon obișnuit, ci trebuie să folosești produse precum: măști hrănitoare, tratamente de întreținere, șampoane care restabilesc textura părului, pentru a-l ajuta să devină sănătos.

Pentru a avea un păr frumos și sănătos, este nevoie să ții cont de câteva recomandări esențiale:

ü  Spală-ți părul în mod regulat

spala parul

ü  Folosește uleiul special destinat pentru îngrijirea părului

foloseste ulei

ü  Alege balsamul potrivit

Balsamul îi dă o anumită formă părului și îl protejează de agresorii de mediu și de căldura. Cu toate acestea, trebuie aplicat numai pe vârfuri, nu și pe scalp. De asemenea, părul trebuie clătit bine după aplicare.

foloseste balsam

ü  Usucă-ți părul în mod natural

usuca parul

Amintește-ți, părul nu este deteriorat permanent. Îngrijește-ți părul în mod regulat și adecvat tipului de păr, iar în termen de câteva săptămâni, vei vedea rezultatele!

Ingrijire parParPar deterioratPar uscat