O singură soluție pentru tusea seacă și umedă

Tusea este un reflex natural al organismului care ajută la eliminarea secrețiilor și a obiectelor străine din căile respiratorii. După caracterul expectorației, tusea poate fi clasificată în două categorii principale: tuse seacă și tuse umedă (productivă).

Tusea seacă este o tuse fără secreții, care poate fi dureroasă și iritantă. Aceasta este adesea asociată cu iritația gâtului și cu o senzație de mâncărime în zona laringelui. Tusea seacă poate fi declanșată de mai mulți factori, cum ar fi fumatul, poluarea aerului, alergiile sau infecțiile respiratorii - gripa și răceala.

Deoarece tusea seacă nu produce mucus, aceasta poate fi mai greu de tratat decât tusea umedă. Tratamentele obișnuite pentru tusea seacă includ administrarea de siropuri pentru tuse care pot ajuta la ameliorarea iritației gâtului și la reducerea frecvenței și intensității tusei. De asemenea, este important să se evite factorii declanșatori, cum ar fi fumatul sau expunerea la substanțe iritante, pentru a reduce simptomele. În cazul bronșitei, tusea uscată nu trebuie oprită cu antitusive, ci din contra e necesar de favorizat trecerea ei în tuse umedă.

Tusea umedă, pe de altă parte, este o tuse care produce mucus sau flegmă și apare ca rezultat al unei infecții. Aceasta poate fi declanșată de o serie de afecțiuni, cum ar fi gripa, bronșita sau pneumonie. Tusea umedă este adesea însoțită de alte simptome, cum ar fi dificultăți respiratorii, dureri toracice și o senzație de oboseală generală.

Tusea umedă poate dura până la 14 zile, iar lăsarea situației fără a întreprinde careva măsuri, poate agrava boala.

Pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor tusei umede, este important să se asigure hidratarea adecvată a organismului, pentru a ajuta la fluidificarea mucusului și la eliminarea acestuia mai ușor. De asemenea, pot fi administrate remedii din plante pentru tuse care ajută la eliminarea mucusului din plămâni.

Bronchipret® este un medicament german, din plante medicinale, care datorită efectelor sale antiinflamator, antibacterian și antiviral, calmează tusea uscată și luptă cu infecția.

Bronchipret® se recomandă și în tratamentul tusei umede, având efecte expectorant și bronhodilatator, ajutând astfel la evacuarea secrețiilor bronșice, curățirea căilor respiratorii și grăbind vindecarea. Efectul bacteriostatic previne complicațiile bacteriene și reduce necesitatea de antibiotice. Plantele medicinale din componența Bronhipret® - cimbrul, iedera și ciuboțica-cucului, au fost utilizate de secole în medicina tradițională pentru proprietățile lor antiinflamatorii, antiseptice și expectorante.

Află mai multe detalii despre Bronchipret®, compoziție și doze, accesând link-ul: https://bronchipret.md

În general, tusea este un simptom comun al multor afecțiuni respiratorii și poate fi tratată cu succes cu o abordare adecvată.

Fiți sănătoși și aveți grijă de sănătatea Dvs și a celor dragi!

BionoricaBronhipretGripa si racealaTusea seacaTusea umeda