Möller’s – menține sănătatea din 1854!

Sistemul imunitar este un ansamblu de interacţiuni complexe care implică diferite organe, structuri şi substanţe. Dar de ce unele persoane se îmbolnăvesc mai des decât altele?

Cercetătorii de la Spitalul Universitar Oslo au primele date conform cărora uleiul de ficat de cod administrat zilnic poate reduce riscul infecțiilor de tract respirator superior.

Este principala ipoteză din cel mai mare studiu clinic desfășurat vreodată în Norvegia, început în luna noiembrie 2020, cu peste 70.000 de subiecți: „Datele preliminare din studiul nostru COVID-19, Koronastudien, sugerează că utilizatorii de ulei de ficat de cod pot avea un risc redus de infecție cu COVID-19 și șanse mai mici de a dezvolta complicații dacă sunt infectați”, spune Arne Søraas, medic și cercetător în cadrul Departamentului de Microbiologie al Spitalului Universitar din Oslo.

Uleiul din ficat de cod este una dintre cele bune surse naturale de acizi grași polinesaturați esențiali Omega-3 în cantitate mare și de vitamina D, prezent în dieta zilnică nordică de sute de ani.

Studiul clinic se va desfășura din noiembrie 2020 până în aprilie anul viitor și va măsura, de asemenea, eficacitatea uleiului de ficat de cod asupra altor boli virale, cum ar fi gripa sezonieră și răcelile obișnuite.

Möller’s – menține sănătatea din 1854!

Nu este prima dată în îndelungata sa istorie de peste 165 de ani, când Möller’s contribuie la menținerea sănătății populației în momente de cumpănă:

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost introdus în rația zilnică alimentară (pe cartelă), în condițiile în care hrana se găsea greu și populația era malnutrită.

Din 1930 uleiul de ficat de cod Möller’s este singurul supliment alimentar recomandat de autoritățile norvegiene (astăzi Consiliul Național pentru Nutruție). Se recomandă aportul zilnic, continuu, pentru întreaga viață.

Din 1932 a fost introdus de către guvernul norvegian în școli, alături de lapte, pâine și fructe, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea copiilor, măsura fiind cunoscută sub numele de „Oslo breakfast”.


ImunitateMollersOmega 3Ulei de ficat