Incontinența urinară la femei nu este o condamnare!

Ce este incontinența urinară (IU)?

Multe femei pierd involuntar cantități mici de urină în anumite situații, atunci când râd, tușesc sau fac sport. Când această pierdere devine frecventă sau suficient de supărătoare astfel încât să fie o problemă, se numește incontinență urinară sau pierderea controlului vezicii urinare. O definiție sugestivă a incontinenței urinare este “pierderea de urină pe cale naturală, la un moment nepotrivit și într-un loc nepotrivit".

Cât de frecventă este IU?

Se estimează că IU afectează mai mult de 55% din populația feminină din Europa și poate să apară la toate vârstele. Deși este o afecțiune atât de frecventă, multe femei suferă de incontinență urinară și ezită să ceară ajutorul specialistului urolog. Credința că IU este un proces natural al îmbătrânirii sau o consecință a nașterilor repetate, combinată cu starea de jenă, le descurajează să ceară ajutor specializat.

Din punct de vedere psihologic și social, IU reprezintă un handicap cu implicații asupra calității vieții personale și sociale. În absența unui tratament adecvat, pacienta își limitează activitățile fizice, viața socială și profesională, iar viața sexuală i se deteriorează. Datorită temerii că micțiunea poate să apară în situații stânjenitoare, pacienta poate dezvolta anxietate sau depresie.
Care sunt cauzele IU?

Există mai mulți factori care contribuie la incontinență. La femei, IU este mai frecventă comparativ cu IU la bărbați ca urmare a predispoziției anatomice (de ex., uretră scurtă), precum și unor evenimente fiziologice hormonale, cum ar fi fluctuațiile hormonale legate de ciclul menstrual, menopauza și nașterile multiple pe cale naturală. Alte cauze sunt: slăbirea musculaturii perineului și a sfincterelor, operații efectuate la nivelul pelvisului sau perineului (histerectomie, fractura de bazin), tusea cronică, diabetul, obezitatea, sedentarismul sau vârsta înaintată. Deși frecvența crește odată cu vârsta, IU nu trebuie să fie considerată apanajul vârstei înaintate.

Absorbante pentru incontinenţă

Produsele absorbante pentru incontinenţă concepute special pentru incontinenţă urinară sunt cele mai populare produse printre pacienţi, pentru protecţia împotriva pierderii de urină.

Gama TENA Lady vă oferă protecţie triplă pentru scurgeri, mirosuri neplăcute şi umezeală. Vă ajută să menţineţi senzaţia de prospeţime, siguranţă şi încredere atât ziua cât şi noaptea

Absorbția rapidă asigură un nivel ridicat de protecție
Produsele TENA sunt prevăzute cu suprafețe de inserție rapidă pentru o absorbție rapidă care elimină riscuri dr scurgere. Capacitatea crescută de absorbție → stratul absorbant transformă lichidul în gel și îl menține în interiorul absorbantului .

Fresh Odour Control înseamnă prospețime garantată
Mirosul distinctiv al urinei provine de la bacteria care produce amoniacul ce creează un miros ușor caustic ce pur și simplu nu poate fi acoperit de parfum.Sistemul pentru neutralizaraea mirosurilor neplăcute, Fresh Odour Control,este creat pentru a reduce înmulțirea bacteriilor,eliminînd mirosurile neplăcute,pentru prospețime și siguranță.
Confort
Forma anatomica a absorbantului asigură confort și siguranța,în condiții de dimensiune  mică a absorbantului . Bariere elastice din parțile laterale a absorbantului evită scurgeri. În plus,startul exterior mătăsos dă o senzație sporită de confort pielii Dvs., cea ce previne iritațiile pielii.

Varietate
Tena Lady ofera o gama de produse de forme,mimensiuni si niveluri de absorbtie variate, mentine sa raspunda oricarui tip de activitate si
pentru a va oferi confort si incredere in orice situatie.

 Toata gama de produse TENA Lady o puteti gasi in reteaua Farmacia Familiei.

IncontinentaSănătateTenaTena lady