De ce rinita nu este doar un nas înfundat și cum poate afecta calitatea vieții tale?

Rinita este o afecțiune comună care afectează milioane de oameni în întreaga lume. Este o inflamație a mucoasei nazale care poate fi cauzată de diverși factori, inclusiv alergii, infecții respiratorii sau expunerea la substanțe iritante. Rinita poate fi acută sau cronică și poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții unei persoane:

  • dificultăți de respirație;
  • scăderea calității somnului;
  • afectarea simțului olfactiv (mirosul);
  • durere în regiunea feței;
  • afectarea calității vieții sociale;
  • afectarea performanței la locul de muncă sau la școală.

Simptomele rinitei includ congestie nazală, secreții nazale, strănut, mâncărime și înroșirea ochilor. Cele mai frecvente cauze sunt răcelile, infecțiile virale în perioada rece a anului și alergiile în perioada de înflorire a plantelor.

Determinarea rinitei poate fi efectuată de sine stătător, însă în cazul unui proces acut, este necesară consultația unui specialist.

Utilizarea necontrolată a picăturilor nazale vasoconstrictoare poate duce la complicații suplimentare sau dependență. Preparatele antibacteriene nu vor funcționa dacă cauza rinitei sunt virusurile sau alergenii.

La adulți și copii, în caz de secreții nazale, tratamentul se începe prin spălarea nasului cu soluții saline. Totodată, poate fi utilizat remediul natural din plante – Sinupret® – medicament german cu eficacitate dovedită, inclus în Ghidul European pentru tratamentului rinosinuzitelor acute și cronice.

Sinupret® reduce congestia nazală și secrețiile, ameliorează inflamația și durerea asociată cu sinuzita și rinita, precum și sporește imunitatea organismului împotriva infecțiilor respiratorii.

Extractele din plante din compoziția lui posedă efecte secretolitice, antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale. Sinupret® nu doar elimină simptomele, ci vindecă boala.

Sinupret® Extract este o formă nouă și unică: extract uscat din plante medicinale, obținut prin utilizarea unei noi tehnologii inovatoare de extracție a substanțelor active, care crește de 4 ori mai mult concentrația substanțelor active, determinând un efect terapeutic mai rapid și mai pronunțat. Mai multă informație despre Sinupret poți afla pe site-ul www.sinupret.md 

În concluzie, rinita este o afecțiune comună, dar poate fi gestionată cu succes prin administrarea tratamentelor adecvate și prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Este important să consultați un medic dacă aveți simptome persistente de rinită pentru a primi un diagnostic corect și un plan de tratament personalizat.

BionoricaNas infundatRinita