Cum să ai grijă de mâinile tale, în perioada rece a anului?

În timpul sezonului rece, cele mai multe persoane se confruntă cu o problemă neplăcută și vizibilă care poate crea un disconfort ridicat în îndeplinirea sarcinilor zilnice: mâinile extrem de uscate, deshidradate, care – astfel - sunt mai predispuse la rănire în urma celor mai simple gesturi. Astfel, pielea uscată se poate crăpa și poate sângera foarte ușor, poate prezenta mâncărimi și usturimi, hidratarea mâinilor fiind uneori o adevărată provocare, oricâte produse am aplica.

De ce se usucă și crapă pielea de pe mâini? 

ingrijirea mainilor

Așa cum am stabilit, mulți factori pot fi de vină pentru pielea crăpată. Vântul, frigul și umiditatea scăzută sunt doar câțiva. Uneori, spălarea excesivă a mâinilor sau activitățile casnice pot contribui, semnificativ, la problemă. Înaintarea în vârstă și anumite boli cronice joacă și ele un rol în uscarea și descuamarea pielii. 

O altă cauză este insuficiența unor vitamine și minerale în corp. Așadar, o deficiență de vitamina A, B, C sau lipsa sulfului din organism pot influența, în mod semnificativ, aspectul pielii. În cazul acestor deficiențe, se recomandă schimbarea alimentației și consumul de suplimente alimentare.

Îngrijirea zilnică

ingrijirea zilnica

Cremele hidratante nu trebuie să lipsească din arsenalul femeilor pe timp de iarnă, iar cele cu pielea uscată știu că hidratarea este un must la orice oră și în orice sezon. Pentru a preveni răspândirea germenilor, iarna te vei spăla pe mâini mai des. Este recomandat ca produsele care conțin alcool să fie evitate pe timp de iarnă, însă, dacă situațiile îți impun, asigură-te că ai mereu la îndemână o cremă hidratantă pe care să o folosești după aplicarea acestor produse. Cremele hidratante bogate în aminoacizi, glicerină, lipide, uleiuri și vitamine lasă o senzație neplăcută pe timp de vară, însă iarna vor fi cea mai bună soluție pentru combaterea uscăciunii pielii mâinilor.

Săpunul potrivit cu care te speli pe mâini

sapun

Bariera pielii este un amestec de proteine, lipide și uleiuri, care protejează împotriva uscării, inflamării, eczemelor, mâncărimii sau usturimii. De aceea, este deosebit de importantă alegerea unui săpun potrivit pentru pielea ta. Se recomanda săpunurile hidratante și ușoare, care nu conțin mult parfum, sau aditivi care reduc grăsimile din piele.

Apelează la măştile pentru mâini

mastile de maini

Măcar o dată pe săptămână, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască, care este un hidratant foarte bun, şi pune mâinile pentru 15-20 minute în mânuși speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.

Așadar, pentru ca mâinile tale să rămână strălucitoare și plăcute la atingere, încearcă să ai un stil de viață sănătos și alege cosmeticele care se potrivesc, cel mai bine, tipului tău de piele.

HidratareIngrijire mainiPiele uscataSezon rece