BACK TO SCOOL. Cum îți înveți copilul să se protejeze?

Întoarcerea la școală este una dintre cele mai mari provocări anuale ale părinților și copiilor deopotriva. Anul acesta, provocarea este și mai mare. Vestea bună este că există multe lucruri pe care părinții le pot face pentru a sprijini și pregăti copiii și adolescenții pentru școală în timpul pandemiei COVID-19.

Rolul tău esențial, ca și părinte, este de a-l ghida în acest sens. Pentru aceasta, îți sugeram să pui în aplicare urmatoarele sfaturi:

 1. Ajută-l să-și întărească sistemul imunitar

Sistemul imunitar joaca un rol crucial în lupta împotriva noului coronavirus. Tocmai de aceea este esențial să încerci, pe cât posibil, să-l ajuți pe cel mic să-și întărească sistemul imunitar, mai ales acum, în apropierea sezonului rece, când vor reaparea virozele și gripele. Cum o poți face?

 1. Alimentație variată și echilibrată

O alimentație variată și bogată în vitamine, minerale, proteine se dovedește a fi de mare ajutor în pregătirea sistemului imunitar pentru lupta, din sezonul rece, împotriva virusurilor și bacteriilor.

 1. Suplimente alimentare 

Suplimentele alimentare joacă, la rândul lor, un rol important în întărirea sistemului imunitar. Este important să administrați suplimente naturale de calitate precum Bitonic Orange Imun care asigură o îmbunătățire a funcției sistemului imunitar și crește rezistența la viruși și bacterii. Previne răceala și gripa, având un efect antiinflamator și energizant. Conține vitamine și antioxidanți puternici, care luptă cu radicalii liberi. (Se recomandă copiilor de la 8 ani)

 1. Igiena riguroasă a mâinilor este obligatorie

Copiii trebuie să se spele frecvent pe mâini cu apă și săpun sau, dacă acest lucru nu este posibil, să folosească o soluție dezinfectantă pe baza de alcool.

 1. Purtarea măștii de protecție
 2. Păstrarea distanței, fiecare copil își va păstra același loc în bancă pe toată durata șederii lui în sala de clasa.

Copilul are simptome de COVID-19: ce e de făcut?

Simptomatologia diferă de la un pacient la altul, însa printre cele mai des întalnite simptome care pot indica infectarea cu noul coronavirus se numără:

 1. febră 
 2. tusea seacă
 3. stare de oboseală accentuată
 4. durerile de cap
 5. durerile musculare
 6. durerile în gat
 7. diareea
 8. pierderea gustului și pierderea mirosului

În cazul în care copilul tău manifestă cel putin una dintre simptomele anterior menționate, este indicat să apelezi la medicul de familie și să urmezi instrucțiunile acestuia. Totodată, pentru a evita posibila rspândire a noului coronavirus, este necesară izolarea copilului la domiciliu.

Așadar, faptul ca micul elev al familiei ar putea merge din nou la școal presupune responsabilizarea acestuia.

Totodată, amintește-ți că tu ești principalul exemplu pentru el - tocmai de aceea este crucial să respecți, și tu, cu strictețe toate regulile care au ca scop limitarea răspândirii noului coronavirus.

Bitonic orange imunImunitateScoalaSistem imunitarSuplimente alimentare