Avantajele produselor dermatocosmetice. Cum să alegi produse de calitate?

Rutina zilnică de îngrijire a pielii este grija fiecărei femei, dar tu știi cum sa alegi produse de calitate, care să-ți ofere hidratarea și beneficiile de care ai nevoie? Astăzi vei afla ce sunt dermatocosmeticele, ce avantaje prezintă față de alte produse de îngrijire de pe piață și cum le alegi pentru rezultatele mult așteptate.

Ce sunt produsele dermatocosmetice?

produse dermatocosmetice

Mai exact, ce înseamnă dermatocosmetice? Dermatocosmeticele sunt produse farmaceutice de îngrijire a pielii, părului și unghiilor, aflate la granița dintre produsele cosmetice și medicamentele recomandate de specialiști în tratarea diferitelor afecțiuni dermatologice. Dermatocosmeticele se aplică local.

Acestea sunt create de către specialiști în ramura dermatologiei sau a farmaciei, cu o sporită atenție asupra ingredientelor cu rol de protecție a pielii sensibile și foarte sensibile. Dacă și tu ai tenul sensibil, cu siguranță înțelegi la ce ne referim și știi cât de dificil este să găsești produse care să aibă efecte pozitive asupra sănătății pielii tale.

Cele mai bune dermatocosmetice, fie că vorbim despre creme dermatocosmetice sau despre fonduri de ten dermatocosmetice, se înscriu, așadar, în rândul produselor sigure pentru tenul sensibil. Ele trebuie alese cu grijă, pentru că și dermatocosmeticele se împart în funcție de nevoile tenului - vom trata și această temă în rândurile următoare.

Diferențele dintre cosmetice și dermatocosmetice
cosmetice si dermatocosmetice

La prima vedere, ai putea crede că dermatocosmeticele și cosmetice au același rol: de îngrijire a pielii. Între acestea există, însă, o serie de diferențe bine de știut, care constau în:

Ingrediente

Ingrediente dermatocosmetice

Cea mai importantă diferență între produsele cosmetice și produsele dermatocosmetice se referă la compoziție. Astfel, dermatocosmeticele conțin substanțe active cunoscute pentru efectele lor, substanțe testate de specialiști în domeniul dermatologiei - ceea ce le aseamănă cu produsele dermatologice care se aplică local (creme, unguente). Acesta este și motivul pentru care sunt sigure chiar și pentru tenul sensibil.

Acțiunea asupra pielii

beneficii dermatocosmetice

În ceea ce privește acțiunea asupra pielii, dermatocosmeticele au dublu rol: cosmetic și de restabilire a echilibrului pielii, de tratare a anumitor afecțiuni. Astfel, există dermatocosmetice pentru tratarea acneei, a dermatitei seboreice, a hiperpigmentării , psoriazis, demodex, dermatita atopică și nu numai.

Mai mult decât atât, produsele dermatocosmetice profesionale sunt recomandate și pentru persoanele care au pielea sănătoasă, dar care vor să aibă parte de o rutină de îngrijire sigură, fără posibile efecte negative (iritații, de exemplu), de aceea producătorii de dermatocosmetice pun la dispoziția ta: produse pentru îngrijirea mâinilor, îngrijire corp și buze, îngrijire cavitate bucală, etc.

Beneficiile oferite de dermatocosmetice

dermatocosmetice

Problemele specifice pe care le rezolvă

Ingredientele active din dermatocosmetice, testate în laboratoare, sunt sigure și eficiente inclusiv pentru tratarea anumitor afecțiuni ale pielii, așa cum sunt cele anterior amintite. Cu toate acestea, nu există un produs universal, astfel că este important să alegi dermatocosmeticele potrivite tipului de afecțiune cu care te confrunți.

În schimb, dacă pielea ta este sănătoasă și vrei să incluzi produsele dermatocosmetice în rutina ta de îngrijire pentru a beneficia de extra siguranță și pentru a te bucura de rezultate favorabile la scurt timp după prima utilizare, te încurajăm să le alegi în funcție de tipul tău de ten: cu tendință acneică, uscat, sensibil, normalcuperozic, ten tânăr, etc.

Pot fi folosite în timpul sarcinii

dermatocosmetice sarcina

Anumite dermatocosmetice pot fi folosite în siguranță chiar și în timpul sarcinii. De pildă, acidul glicolic, regăsit în dermatocosmeticele potrivite pentru tratarea acneei, este permis în timpul sarcinii, atât timp cât concentrația sa nu depășește 10%.

Sunt recomandate și pentru bebeluși

dermatocosmetice bebelusi

Ingredientele active sigure și testele multiple realizate în laboratoare transformă produsele dermatocosmetice într-o opțiune sigură și pentru bebeluși. Există game speciale de produse dermatocosmetice pentru diferite nevoi ale bebelușilor: loțiuni pentru corp, cremă pentru față, creme sub scutec, igienă orală, dar și produse potrivite pentru crustele de lapte sau dermatită atopică

De exemplu produsele cu protecție solară sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă, și are rolul de a o proteja de radiațiile UV chiar și în apă sau după înot. Se aplică ușor, rapid, din cel puțin două în două ore.

Alegerea corectă a celor mai bune dermatocosmetice, care să fie potrivite tipului tău de piele, este o etapă esențială a rutinei zilnice de îngrijire. Consultă consultantul din cadrul rețelei Farmacia Familiei pentru recomandările adecvate afecțiunilor tale!

CosmeticăDermatocosmeticaIngrediente