Carențe care pot cauza căderea părului

Atunci când lăsăm oboseala și stresul să pună stăpânire pe noi, când nu suntem atenți la alimentație și nu-i oferim organismului nutrienții de care are nevoie, semnele încep să apară: pielea își pierde din luminozitate, elasticitate și prospețime, părul cade mai mult, firele de păr devin mai fragile și cu aspect deteriorat, iar unghiile se rup mai ușor.

Când nu ne luăm nutrienții necesari din alimentație (vitamine, minerale, proteine), pe lângă alte afecțiuni, putem începe să ne confruntăm cu căderea părului.

Iată cele mai importante vitamine și minerale atunci când vine vorba de un păr sănătos.

Vitamine

Biotina sau vitamina B7 stimulează procesele metabolice de la nivelul folicului pilos contribuind la creșterea firelor de păr. Aceasta susține producția de keratină, principala proteină care alcătuiește părul, pielea și unghiile. O cantitate insuficientă de biotină în corp duce la afectarea calității și cantității keratinei ceea ce va determina căderea părului. Biotina susține creșterea părului, inclusiv în zone afectate, întărirea firelor de păr și reducerea numărului de fire de păr pierdute zilnic.

Vitamina B3. Aceasta este implicată în sinteza aminoacizilor și implicit și în sinteza proteinelor. Îmbunătățește circulația sângelui la nivelul rădăcinii părului, favorizează creșterea părului și previne căderea sa.

Vitamina C. Are un rol esențial în absorbția fierului, este implicată în sinteza corectă a colagenului, un compus important al structurii firului de păr și protejează celulele de radicalii liberi care pot bloca creșterea și pot determina îmbătrânirea părului.

Minerale

Fierul. Deficitul de fier afectează buna funcționare a organismului, manifestându-se prin oboseală, lipsa puterii de concentrare, dureri de cap, amețeli, dar și modificări la nivelul unghiilor, părului sau pielii. Fierul este esențial pentru multe funcții ale organismului, inclusiv transportarea oxigenului către țesuturi, precum și pentru o creștere sănătoasă a părului.

Magneziul ajută la stimularea creșterii și dezvoltării foliculilor de păr, îmbunătățește fluxul sanguin, reduce inflamația și menține echilibrul hormonal.

Seleniul contribuie la menținerea sănătății păruluiși a unghiilor și protejează celulele de stresul oxidativ. Conform studiilor, persoanele cu deficit de seleniu s-au confruntat cu alopecie.

Zincul este implicat în sinteza keratinei și accelerează recuperarea folicului de păr.

Reține că și consumul prea mare de vitamine poate avea efecte adverse, așa că mai întâi consultă un medic. De asemenea, o alimentație echilibrată în proteine, fructe și legume este esențială pentru un păr sănătos. Poți procura vitaminele și mineralele de care ai nevoie din alimentație sau cu ajutorul suplimentelor alimentare.

Încearcă MINOXICAPIL - Fiole fortifiante WOMEN, este o formula fortifianta cu actiune multipla impotriva caderii parului. Forma care se absoarbe mai rapid pentru ca efectul să se instaleze mai rapid. Rezistenta si vitalitate pentru par.
Cadere parDoctor fitermanMinoxicapil